Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vandaag deden elf merries examen van hun EPTM-test. Deze waren onderverdeeld in acht springpaarden en drie dressuurpaarden. De hoogste punten werden vandaag toegekend aan de schimmelmerrie Maralina, een dochter van Cohinoor VDL. Van de geslaagden merries zijn er maar liefst drie als veulen geveild via de KWPN Online Veulenveiling.

Maralina (Cohinoor VDL uit Islande van het Goorentje PROK van Nabab de Reve) is gefokt door W.G.R. Koman uit Oldeholtpade en is geregistreerd bij H. Koman uit Oldeholtpade. “Deze merrie viel op door haar atletische wijze van springen en een galop met veel balans, kracht en ruimte”, vertelt Wim Versteeg. Na afloop werd de merrie keur verklaard met 80 punten voor exterieur en 85 voor het springen. De merrie behaalde een totaalscore van 84 punten voor haar EPTM-test.

Een goede tweede met 81,5 punten is de opvallende merrie Melvira (Carrera VDL uit Elvira ster D-OC van Diamant de Semilly) van fokker M. van Heel uit Wijchen. “De merrie wist rondom te overtuigen op de springonderdelen en wist daarvoor op alle onderdelen een 8,5 te behalen. Melvira is in de rijdbaarheid nog wat groen en delicaat waardoor die cijfers wat achterbleven bij de cijfers van haar natuurlijke aanleg over het hout.” Ook deze merrie kon na afloop opgenomen worden in het stamboek met 80 punten voor haar exterieur en 85 punten voor de springonderdelen en werd eveneens elite verklaard. Grootmoeder van Melvira is een volle zus van de preferente hengst Numero Uno.

Komende maandag start de volgende EPTM waarvoor 37 merries zijn aangemeld. Aansluitend op deze merrietest vindt het verrichtingsonderzoek plaats van de aangewezen dressuur- en springhengsten en aansluitend daarop de eerste bezichtiging, zodat de eerstvolgende EPTM van start gaat op maandag 14 december aanstaande.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners