Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Willem Greve presteerde afgelopen zondag in de strijd om de Grote Prijs van Outdoor Wierden opnieuw. Na een ongekend spectaculaire barrage won hij met zijn zestienjarige bruine hengst Carambole net als vorig jaar, toen op Gogo, het hoofdnummer op de springakker in Wierden.

Willem Greve koos in de extra rondgang op weg naar de laatste hindernis als enige voor een wending links uit de flank voor de boom langs. Het bleek de juiste strategie voor hem en Carambole (Cassini I uit Normandie VI van Concerto II, gefokt door Jens Ritters uit Krumstedt. “Wat een beestje hè?”, klonk het uit zijn mond nadat het Wilhelmus voor hem had geklonken. “Ik had gezien hoe Gerco Schröder er na de laatste oxer omheen vloog. Het was voor mij de enige optie, wilde ik winnen, omdat ik onderweg al een keer ergens even wat moest wachten. We hadden direct de goede afstand te pakken.” Op 0,11 seconde volgde streekgenoot Gerben Morsink met zijn zwartbruine hengst Navarone Z (Nabab de Reve uit Dakina elite pref prest PROK van Amor) van fokker L.G. Morsink uit De Lutte, weer 0,02 seconde later eindigde Hendrik Jan Schuttert als derde met de negen jaar oude bruine ruin Good Farming HS (Carrera VDL uit Clonie sport-spr van Atlantic, gefokt door L. Piccito/Con. A.Z.A.G. Pezzilo SS uit Genemuiden), met Gold Finger als stamboeknaam.

Op zijn best
“Carambole is wel zo geroutineerd dat hij dat voor elkaar krijgt”, gaat Greve enthousiast verder. “Als hij goed is, is hij beter dan de rest. Qua planning had ik hem graag de Grote Prijs van Aken willen laten rijden. Iedereen weet waarom dat niet kon. Dit was eigenlijk een beetje een test om te kijken hoe goed hij te pas is. Ik kan hem nu gerust meenemen naar Valkenswaard, lijkt me. Carambole vindt een barrage rijden het mooiste wat er is, thuis rijden of meedoen aan een parcours in de Z is toch heel anders. Met de elektriciteit in de lucht is hij op zijn best.” Gerben Morsink had voor Willem Greve de leiding genomen in de barrage met een scherpe rit op de in puike vorm verkerende Navarone Z. “Toen ik de ring uitkwam stond ik nog eerste… Voor mijn gevoel was het een perfect rondje. Ik had die laatste optie voorlangs de boom wel gezien, maar vond de afstand daar extreem kort. Maar het resultaat ligt er, het kon dus wel. En als ik het er een gun om hier te winnen is het Willem en Carambole. Ik ben heel tevreden hoe Navarone sprong.”

Tweede Grand Prix voor Schuttert
Dat was ook Hendrik Jan Schuttert over de prestatie van zijn paard Good Farming HS, opgeleid door zijn vader Jan. “Maar misschien had ik nog iets sneller gekund. Ik had wat agressiever buitenom naar de laatste hindernis kunnen rijden. Maar voor dit paard is het pas de tweede Grand Prix op dit niveau en ik ben hartstikke blij hoe gemakkelijk hij sprong. Voor de boom langs was voor ons geen optie. Ik heb in elk geval weer een paar goede paarden. Dat maakt het leuk om concoursen te rijden.”

Klik hier voor de gehele uitslag.

Bron: KNHS
Foto Willem Greve en Carambole op CHIO in Aken: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners