Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Nederlandse Young Riders hebben het Europees Kampioenschap in Hongarije op een geweldige manier afgesloten. KNHS Talententeamlid Daphne van Peperstraten en haar Greenpoint’s Cupido (GLOCK’s Johnson TN uit Identiek STV keur sport-(dres) prest van Duko, gefokt door M. Smits uit Den Dungen) stonden er helemaal in het afsluitende onderdeel. De amazone uit Oude-Tonge zag de scoreteller doorlopen tot 80,69% en verzekerde daarmee een gouden medaille. Marten Luiten en Fynona wonnen het brons

“Ik ben onwijs blij en heel trots”, reageert een enthousiaste Van Peperstraten. “Mijn doel was om foutloos te rijden. Greenpoint’s Cupido voelt al de hele week goed aan en hij is echt in topconditie. Ik wist dat het goed zou komen als ik foutloos kon rijden. Als dat dan vervolgens ook nog eens met een nieuwe kür, die ik voor het eerst op een wedstrijd rijd, allemaal bij elkaar komt; dat is echt supergaaf.” Talententeamlid Marten Luiten, in de individuele proef nog goed voor goud, sluit het kampioenschap af met 77,61% en een bronzen kürmedaille. De Duitse Lia Welschof won met First Class 88 net als gisteren het zilver.

Dure fouten voor Luiten
Marten Luiten had te kampen met net wat meer spanning bij zijn merrie Fynona (Ampère uit Wynona RB sport-(dres) IBOP-(dres) keur prest van Gribaldi, gefokt door Stal 104 uit Wijdewormer) en moest dat met twee dure fouten in de wisselseries bekopen. “Ik ben heel tevreden, maar met twee grote fouten mis je wel opeens veel punten. De draftour ging wel heel fijn en eigenlijk ging de rest van de galoponderdelen ook heel goed; voor de pirouettes had ik weer negens. De moeilijkheidsgraad en de muziek van mijn kür zijn heel goed, dat telt in de beoordeling zwaar mee. Het is mijn eerste jaar bij de Young Riders en dan ga ik met twee gouden en een bronzen medaille naar huis. Daar had ik vooraf voor getekend.”

Quinty Vossers dertiende
EK-debutante Quinty Vossers reed met haar Hummer (Charmeur uit Caresia IBOP-(dres) ster PROK van Daddy Cool, gefokt door DHR. J. Duivenvoorde uit Egmond-Binnen) 72,64% bij elkaar en was daarmee goed voor de dertiende positie.

Klik hier voor de gehele uitslag.

Bron: KNHS
Foto Daphne van Peperstraten en Greenpoint's Cupido: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners