Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Voor KNHS Talent van Jaar 2019 Jeanine Nieuwenhuis kan het EK voor U25 ruiters niet meer stuk. Afgelopen vrijdag reed de amazone uit Serooskerke de elegante TC Athene (United uit Orleans elite pref prest PROK van Jazz, gefokt door J.B.J.M. Streppel uit Wilp) naar haar tweede zilveren individuele medaille. In de afsluitende kür op muziek kreeg Nieuwenhuis 78.45% van de juryleden. Ze moest alleen de Deense debutante Anne-Mette Strandby Hansen met Foco Loco W (v.Sierappel) voor laten gaan die 79.025% scoorde.

Jeanine Nieuwenhuis reed een ijzersterke kür met haar TC Athene. Het hoogtepunt was zeker de wisselserie om de pas op een gebogen lijn met één hand gereden. De vijftienjarige zoon van United swingde zonder maar een fout te maken door de baan. Het Hongaarse jurylid Peter Hansághy en zijn Zweedse collega Annette Fransen Iacobaeus zagen Nieuwenhuis dan ook als beste. Bij de drie andere juryleden werd het een derde plaats. De eindscore van 78.45% was genoeg voor het zilver.

Het maximale op dit moment
“Ik denk dat we een fantastische kür hebben neergezet, daar ben ik onwijs blij mee”, reageert Nieuwenhuis. “Voor dit moment was het op het maximale van ons kunnen. Ik zag de Deense na mij rijden en dat was waanzinnig goed. Natuurlijk hoopte ik op goud, maar het was niet erg om hier van te verliezen. Ik ben hartstikke blij en trots op deze zilveren medaille.”

De Koeyer en Van Zwambagt
De zesde positie was voor Jasmien de Koeyer en haar Desperados FRH-dochter Esperanza (uit Wensie van Krack C, gefokt door W. den Besten uit ’t Loo Oldebroek). Dit duo verkreeg 75,76% en daarmee bleven zij net voor op Febe van Zwambagt en Edson (Winningmood uit Urie Zelma D-OC elite van Oscar, gefokt door J. de Visser uit Biddinghuizen). Deze combinatie liet 75,57% noteren.

De Deense Anne-Mette Strandby Hansen, die debuteerde op het EK U25 met Foco Loco W, pakte het goud met 79.025%. Het brons ging naar Ann-Kathrin Lindner uit Duitsland met FBW Sunfire (v. San Amour I). Zij kreeg een percentage van 77.61.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS
Foto Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners