Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Gister vond in Tolbert de veulenkeuring plaats, waarbij de beoordeling in handen was van Marcel Beukers en Bart Henstra. Bij de springveulens was er een wat kleiner ondereind dan bij de dressuurveulens. In de kopgroep bij de dressuurveulens zagen we twee veulens terug en maar liefst zes springveulens verschenen in de kopgroep voor de jury.

Kampioen bij de dressuurveulens was Pyandro-A-Ritz (King Karim uit Amorea van Royal Hit) van fokker E.W. de Boer-Ritzema van Siddeburen. Marcel Beukers licht dit veulen toe. “Het is een royaal, langgelijnd veulen die met name opviel door haar front en mooie halsvorm. Hij beweegt heel lichtvoetig en laat zien makkelijk te kunnen schakelen in zowel draf als galop.” Primeur van Jemalupe (Dettori uit Elite van Zjengis) van fokker Marith Kokken uit De Wilp was ook uitgenodigd voor de kopgroep. “Dit is een heel charmant en langgelijnd veulen. Hij kan heel makkelijk bewegen, was lichtvoetig en liet zien makkelijk te kunnen schakelen.”

Van de zes springveulens in de kopgroep werd Pacoruso H (Liamant W uit Jacarusa H keur IBOP-(spr) van Baltic VDL) tot kampioen gekroond. “Dit is een langgelijnd veulen met een sterke bovenlijn. Hij liet een hele goede galop zien met veel balans.” Fokker van Pacoruso H is A.J. Hazenberg uit Opende, die naast de kampioen nog een veulen in de kopgroep had meelopen. Dit was de nummer vijf van de dag, Pipirusa H (Gerardus uit Carusa H van Indoctro). “Een veulen met veel lengte en veel bespiering. Hij draafde gemakkelijk en galoppeerde erg krachtig.”

Reservekampioen bij de springveulens werd Emerald van ’t Ruytershof-dochter Pialotta (uit Excellent RV ster voorl. keurPROK van Warrant) van fokker H.P. Mellema uit Winschoten. “Dit is een luxe veulen dat goed ontwikkeld is en veel souplesse laat zien. Ze heeft uitstraling en beweegt lichtvoetig en met veel kracht en buiging.” Een derde plaats was er voor Panita (Gerardus uit Ganita voorl. keur van Lancelot) van fokker G.A. Post uit Groningen. “Panita is een goed ontwikkeld veulen met veel lengte en een sterke bovenlijn. Ze draaft en galoppeert actief en toont in de galoppade tevens veel balans.” Painted Perfect A (Emir R uit Zannelotte V ster PROK van Guidam) van fokker M. Aalders uit Nuis werd als vierde geplaatst door de jury. “Met twee maanden oud was dit ver uit het jongste veulen. Dit hengstveulen heeft veel uitstraling, een goed front en goede verhoudingen. Hij heeft hard fundament en beweegt lekker los en lichtvoetig.” Als laatste in de kopgroep zagen we Grandorado TN-zoon Pablo (uit Funalocia elite IBOP-(spr) sport-(spr) PROK) van fokker L.W. Boelens uit Een. “Een heel chique veulen met goede lengte in zijn lichaam en een hard fundament. Hij draaft actief en beschikt ook over een goede galop met een goede afdruk en balans.”

Bekijk de volledige uitslag in de agenda.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners