Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Dit jaar vond bij Veulenveiling Borculo een primeur plaats: de veiling werd geheel online georganiseerd. Met een gemiddelde prijs van € 10.800,- gaat de veiling de boeken is als succesvol.

Door de uitbraak van het coronavirus besloot de organisatie al vroeg in het seizoen om de veiling online te organiseren. De selectiecommissie selecteerde de veulens nog strenger dan dat ze voorheen al deden en zochten de beste veulens voor deze editie uit. En dit beleid betaalde zich uit in een uitstekend gemiddelde met zeer tevreden verkopers én kopers. Buitenlandse bieders probeerde al vroeg hun slag te slaan, maar er waren toch een aantal Nederlandse kopers die er met de winst vandoor gingen.

Duurste veulen naar Duitsland
De duurste van de avond werd Chacco Blue-nazaat Purple Blue GP (uit Viola XXIII van Cassini I) van fokker G.J. van de Pol uit Nieuw Heeten. Voor € 23.000,- vertrekt hij naar Duitsland. Catoki-dochter Catokey Z blijft in Nederland en verwisselde voor € 20.000,- van eigenaar. Phialitha (Cicero Z van Paemel uit Tialitha elite pref prest sport-(spr) PROK van Voltaire) van fokker B.H. & M.G. van Ginkel uit Wilp was ook een geliefd veulen en zij gaat naar haar nieuwe eigenaren in Zwitserland. Verder waren er kopers vanuit Amerika, Frankrijk, Italië, Rusland, België en Engeland.

Transparante veiling
Pieter-Jan Berkers namens de organisatie: ‘’Het is natuurlijk zo dat we niet zo’n mooi evenement konden neerzetten als andere jaren. Maar ondanks het grote aantal veulens dat we hadden zijn we zeer tevreden over de opbrengsten van de veulens van deze editie. Het is een transparante veiling en dat hebben we online voort weten te zetten.’’ 

Vanavond tijd voor de dressuurveulens
Vandaag staan de dressuurveulens op het programma en ook daar is het koperspubliek al behoorlijk kooplustig. Meerdere veulens staan al op een hoge verkoopprijs. Vanaf 19.30 uur loopt de veiling af.

Foto: Purple Blue GP
Bron: Veulenveiling Borculo

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners