Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Bart Veeze heeft met de KWPN-hengst Imposantos (Wynton uit Zarina elite IBOP-dres PROK van Krack C, fokker W. Wijnen uit Berlicum) ongeveer al alles gewonnen waar hij aan de start verscheen. Het verrichtingsonderzoek met een recordscore, drie keer de hengstencompetitie, de Pavo Cup, vorig jaar zijn internationale debuut in Wiesbaden en vandaag kan daar ook een topscore met overwinning bij zijn Subtopdebuut aan toegevoegd worden. "Hij is echt ongelooflijk", reageert Veeze na afloop. "Hij was in Den Bosch begin dit jaar voor het laatst mee, maar hij liep vandaag alsof hij deze proef al honderd keer had gelopen."

Veeze bracht Imposantos vandaag op de Subtopwedstrijd in Soest voor de eerste keer uit in het ZZ-Zwaar en ging er met de zwarte hengst met een score van 78,14% unaniem met de overwinning vandoor. “Ik kan echt alleen maar zeggen dat het heel goed was”, aldus de ruiter. ” Hij doet echt alles wat je vraagt en ook nog zo ontzettend goed. Hij heeft zo’n ontzettend fijne instelling, zo’n paard krijg ik nooit meer.”

Zenuwachtig
Met de staat van dienst van de zevenjarige hengst in zijn achterhoofd en alle berichten van succesvolle debuten, die de afgelopen tijd circuleren in de Subtopwereld, was Veeze van tevoren best een beetje zenuwachtig. “Hij had er niks van vandaag, maar ik wel”, aldus Veeze. “Je denkt toch wel een keertje ‘wat als het nou niet goed gaat’, maar dat was dus niet nodig. Imposantos is zo safe in de proef en hij was zo met zijn hoofd erbij. Ik kon gewoon genieten onderweg.”

Verbeterpuntjes
Veeze reed een hele constante proef met Imposantos en had ook geen echte fouten. “Als je kritisch kijkt zijn er wel dingetjes, die een volgende keer nog beter kunnen, maar dat geldt eigenlijk alleen maar voor mij”, blikt de ruiter terug. “Ik zou zelf iets losser mogen blijven zitten zodat het nog iets meer ontspannen is en ik zou bijvoorbeeld de pirouettes ook nog iets kleiner kunnen inzetten, dan maakt hij ze nog mooier. “

Hoogtepunten
Hoogtepunten waren er genoeg in de proef en het duo kreeg ook meerdere negens op het protocol. “We hadden voor de stap een negen en voor het zigzag-appuyement en verder waren de series echt heel mooi en kaarsrecht gesprongen, daar kregen we ook allemaal mooie cijfers voor”, vervolgt Veeze trots. “We hadden geen enkele onvoldoende en volgens mij was het laagste punt vandaag een keer een 6,5.”

Eén proefje
Veeze koos er bewust voor om maar één proef te rijden vandaag. “Hij is pas zeven en hij is altijd vanaf de eerste pas echt ‘aan’, dus ik wilde me echt op één proef concentreren en daarvoor gaan”, aldus de ruiter. “En ik ben ontzettend blij met hoe goed dat is gegaan.”

Bron: Horses
Foto Imposantos: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners