Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Afgelopen weekend werd de KWPN’er Grappa Nera (Karandasj uit Cetunette reg.A PROK van Babalouba, fokker H.J. Booy uit Neede) tweede in de CCI4*-SLin het Poolse Strzegom. Onder haar Nieuw-Zeelandse amazone Jonelle Price ging de 9-jarige Grappa Nera na een goede dressuurscore en een foutloze cross aan de leiding. Helaas noteerden zij een springfout in het springparcours. Wat uiteindelijk resulteerde in een tweede plaats in het eindklassement.

Er was een vierde plaats voor haar echtgenoot Tim Price met de door R.J.M. Schoenaker uit Rutten gefokte Karandasj-zoon Wesko (uit Kolien ster pref prest van Mytens). Zij reden 28.7 punten in de dressuurproef. Na de dressuur en de cross stond het puntentotaal op 38.7 en noteerden zij een foutloos springparcours. Daarmee bleef het puntentotaal op 38.7 staan.

Tim (1979) en Jonelle (1980) begonnen beide hun loopbaan in de paarden in Nieuw-Zeeland. Tim groeide thuis op met paarden, Jonelle raakte op achtjarige leeftijd besmet met het paardenvirus. In 2005 besloot het stel hun kansen te wagen om de top van de eventingsport te bereiken en verhuisde daarvoor definitief naar Engeland. Hun Mere Farm in het graafschap Wiltshire is een klein stukje Nieuw-Zeeland in het hart van Engeland. Tijdens de Wereldruiterspelen in 2014 waren ze het eerste echtpaar dat samen in één team aan de start kwam en dat werd tijdens de Olympische Spelen in Rio herhaald. Tijdens de WEG in Tryon in 2018, eindigden zij beiden in de top 20.

Wesko
Karandasj-zoon Wesko is bekend bij iedere eventingliefhebber. Met zijn opvallende bles en supermentaliteit veroverde hij vele harten. In 2014 bezorgde hij Tim Price in Luhmühlen zijn eerste overwinning in een viersterrenwedstrijd. Tim Price vertelt over zijn oogappel. “Ik geloof niet dat ik ooit een paard heb gehad zoals Wesko. Hij is zo geweldig en uniek om mee te werken, het is altijd genieten. Hij lijkt wel een beetje op een tennisster, hij geniet ervan als de spotlights op hem staan. Daarnaast heeft hij ook wel iets weg van een grote pony, hij wordt makkelijk te dik en heeft zeker in de winter een enorme hoeveelheid haar”, vertelt Tim over Wesko, die naar verluid ook gek is op bananen.

Artikel KWPN Magazine nummer 19-2018:
Tim en Jonelle Price; echtgenoten, collega's en rivalen

Uitslag

Bron: KWPN
Foto Wesko: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners