Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op donderdag 20 en vrijdag 21 augustus beoordeelde de hengstenkeuringscommissie tuigpaard enkele veulencollecties in het kader van de afstammelingenkeuring. Voor vier van de vijf hengsten adviseerde de commissie handhaving voor de fokkerij, voor een hengst werd een jaar uitstel gevraagd aangezien hij niet voldoende nakomelingen kon tonen. Het Algemeen Bestuur heeft deze adviezen inmiddels overgenomen.

Vorig jaar werden van de hengst Jesse James (Unieko x Marvel) al een aantal nakomelingen bekeken in het kader van de afstammelingenkeuring. Dit jaar kwam hij met zijn aanvullende collectie niet aan de reglementair vereiste 10 nakomelingen, waardoor er geen rapport en advies kon worden opgesteld. Volgend jaar dient de hengst een aanvullende collectie te tonen, waarna een advies van de commissie aan het Algemeen Bestuur kan worden uitgebracht. Voor de hengsten Hubert VDM (Cizandro x Manno), Kane BFT (Bocellie x Unieko) en Kapitaal (Atleet x Manno) geldt dat ook zij dit jaar een aanvullende collectie veulens lieten zien, en het rapport zodoende is gebaseerd op de waarnemingen van 2019 en 2020. Van Lanto HBC (Delviro HBC x Patijn) werd dit jaar een volledige collectie van 20 veulens beoordeeld. Hiervan werd een aantal thuis bekeken, zodat op de centrale locatie het aantal aanwezige personen in verband met de coronamaatregelen kon worden beperkt.

Voor zowel Hubert VDM, Kane BFT, Kapitaal als Lanto HBC adviseerde de hengstenkeuringscommissie handhaving voor de fokkerij, dit advies is inmiddels geformaliseerd door het Algemeen Bestuur.

De volledige rapportages vindt u in de KWPN Hengstendatabase en worden in het komende nummer van het KWPN Magazine gepubliceerd.

Bron: KWPN
Foto Kapitaal: Sandra Nieuwendijk

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners