Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Na een onzekere periode was het woensdagavond tijd voor de 18e editie van de Veulenveiling Midden-Nederland. Met een klein koperspubliek in de zaal en vele (internationale) online bieders werd het toch een succesvolle editie. Toppers van de avond werden Parero, Nyko K.V. en Pamako Vinio MB.

De afgelopen maanden was het lang spannend of en hoe de 18e editie plaats zou vinden. Door het coronavirus kon de zaal niet zo aangekleed worden als voorgaande jaren, maar ondanks alles was de sfeer er gisteravond niet minder om. Met 120 VIP-plaatsen en de aanwezige fokkers was de zaal toch nog gevuld met een mooi publiek. Nieuw was dit jaar mogelijkheid om online mee te bieden. Dit werd vanaf de start van de veiling dankbaar gebruik van gemaakt. Als aftrap van de veiling werd de afgelopen jaar goedgekeurde KWPN-hengst Investment IB (v.Kannan) gehuldigd. Publiekslieveling Parero (v.GLOCK’s Toto jr) zorgde daarna gelijk voor een waar spektakel en werd afgeslagen op een bedrag van € 41.000,-. Vanuit Nederland, Denemarken, Amerika, Australië, Spanje en Engeland werd er gretig meegeboden op dit veulen. Uiteindelijk trok Helgstrand uit Denemarken aan het langste eind!

Bij de springveulens was er veel belangstelling voor Pamako Vinio MB. Deze zoon van Bamako de Muze liet zijn kwaliteiten keer op keer zien en blijft voor € 13.000,- behouden voor Nederland. De oversteek naar Ierland gaat wel gemaakt worden door Echo van de Boxem (v.Echo van ’t Spieveld) en Aayden ZG Z (v.All Star 5). Zij lieten de hamer vallen op respectievelijk € 11.000,- en € 8.500,-. Playboy TN (v.Eldorado van de Zeshoek) blijft voor € 11.000,- wel in Nederland. Kopers uit Hongarije kochten ruim in en halen vier springveulens hun kant op.

Naast veilingtopper Parero viel ook Prinses Ceroon (v.Koning) in de smaak bij het internationale koperspubliek. Dit veulen vertrekt naar Australië. Voor Pirate Veluw (v.Johnny Depp) werd ook actief meegeboden. Nederlandse kopers kregen dit veulen voor € 11.000,- in handen. Traditiegetrouw was er ook dit jaar weer een Fries veulen aan de collectie toegevoegd. De stoere Nyko K.V. (v.Willem 508) blijft ook in Nederland. De hamer van veilingmeester Johan Wilmink viel op € 14.000,-

De veilingorganisatie kan terugkijken op een bijzondere en succesvolle editie met interesse uit landen als Australië, België, Chili, Denemarken, Duitsland, Engeland, Hongarije, Ierland, Italië, Libanon, Litouwen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en de VS. De gemiddelde prijs komt uit op bijna € 8.000,-. Voorzitter Joop van Wessel: “We zijn trots dat we na een bijzondere periode toch een prachtig evenement neer hebben kunnen zetten. Als ik hier vooraf voor had kunnen tekenen, dan had ik dat zeker gedaan.”

Foto: Parero (v.GLOCK's Toto Jr.)
Bron: Veulenveiling Midden Nederland

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners