Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Kirsten Brouwer bracht de KWPN-hengst Foundation (United uit Wiana ster voorl.keur pref prest van Jazz, fokkers J.A. & B. Naber uit Vredenheim) tot nu toe drie keer uit in de Lichte Tour en bij hun laatste wedstrijd op Jumping Amsterdam werden ze zowel in de Prix St. Georges als in de Kür knap tweede achter Edward Gal en Total U.S. (v.Totilas). Maar nog nooit was de score van Brouwer en de United-zoon zo hoog als vandaag. Op de subtopwedstrijd in Asperen noteerde het duo een nieuw persoonlijk record van 76,176% en daarmee wonnen ze overmacht de Prix St. Georges.

“Afgelopen indoorseizoen hebben we twee wedstrijden gereden, daarna Jumping Amsterdam en toen kwam corona. Vervolgens hebben we het seizoen gebruikt om door te trainen en ook al wat werk van de Grand Prix mee te nemen”, legt Kirsten Brouwer uit. “Foundation moet nog een beetje sterker worden maar doet het super goed. We hebben ook al een paar kadertrainingen meegereden.”

Weinig ringervaring
Met oog op het naderde NK Dressuur besloot Brouwer de hengst weer mee te nemen op concours. “Foundation heeft nog maar weinig ringervaring en het is super leuk om met hem op het NK rijden.” Het duo behaalde in de aangewezen periode van 1 januari tot en met 10 september die geldt voor NK-selectie, op Jumping Amsterdam de eerste benodigde score van minimaal 68% en vandaag dus de tweede.

NK goed voor ervaring
“Alle paarden zijn natuurlijk de laatste maanden niet veel op wedstrijd geweest maar Foudation heeft in zijn hele loopbaan nog maar weinig gedaan. Op Jumping heeft hij twee dagen achter elkaar gelopen en twee keer in de prijsuitreiking maar toen vond hij het best nog wel spannend. Het NK is als meerdaagse wedstrijd goed voor hem om nog wat te zien en mee te maken. Het plan is van de winter de overstap naar de Intermédiaire II en dan hopelijk Grand Prix”, vervolgt Brouwer over haar planning met de tienjarige hengst.

Dingetjes
Ondanks de topscore van ruim 76% ziet de amazone nog ruimte voor verbetering. “We hadden veel mooie dingen maar ook nog wel wat dingetjes. Zo reed ik zelf wat te hard in de verzamelde stap en hadden de keertwendingen iets beter afgewerkt gekund. Maar daarvoor moet je ook weer een keer de ring in. Foundation gaf echt een super gevoel en is veel verbeterd sinds Amsterdam. Heel leuk dat dat ook in de punten tot uiting komt. Hij heeft het afgelopen seizoen gedekt maar was in de proef hartstikke geconcentreerd en is als hengst heel lief. Echt leuk om weer met hem op wedstrijd te gaan. Nu ga ik hem gauw inschrijven voor het NK.”

Uitslag

Bron: Horses, bew. KWPN
Foto Foundation: Sandra Nieuwendijk

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners