Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Ging vorige week maandag de ‘VDL-veulencollectie’ onder de digitale hamer, gisteren zijn de veulens van de vijfde KWPN Online Veulenveilingen gepresenteerd! Het bieden op deze veulens gaat vanaf aanstaande vrijdag van start. Tot maandagavond 14 september heeft u de kans om een of meerdere van deze talenten aan de haak te slaan.

Zoals bij alle online veilingen zijn ook deze veulens bekeken door een KWPN-inspecteur, die u graag meer vertelt over deze veulens. Daarnaast zijn de veulens ook klinisch beoordeeld door een dierenarts. Niets staat deze veulens een glansrijke sport- en/of fokkerijcarrière in de weg!

35 veilingveulens
Naast de 21 springveulens en 13 dressuurveulens maakt ook een tuigpaardhengstveulen deel uit van deze editie. Niet zo maar een tuigpaardveulen, maar de halfbroer van de KWPN-goedgekeurde Atleet die zijn stempel weet te drukken op de tuigpaardenfokkerij. Deze Phoenix is een zoon van Cizandro en komt uit de hengstenmoeder Sintia (v.Waterman). Bent u op zoek naar iets unieks? Grijp dan nu uw kans!

1.60m-moederlijn
Ook de andere veulens zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Van de 1.60m-hengst Apardi maakt Pardi deel uit van de collectie. Hij is een halfbroer van meerdere internationale 1.30-1.40m-paarden. Uit zijn moederlijn komen de 1.60m-paarden For Freedom Z (v.For Pleasure), Codarco (v.Darco) en Equador MVNZ (v.Chin Chin).
Gullit HBC won afgelopen weekend de Grote Prijs van Outdoor Tolbert, zijn dochter Prasolinn maakt onderdeel uit van deze veiling. Haar grootmoeder Azolinn (v.Hearbreaker) is een halfzus van de 1.60m-paarden Dolinn (v.Cardento), Terrific (v.Marlon) en van Watervlug (v.Hors La Loi II).

Nauwverwant aan hengst Edinburgh
Grandorado TN is zelf hard op weg naar het allerhoogste niveau, in deze collectie treffen we drie van zijn zonen. Pinot Grigo (mv.Numero Uno) is zeer nauwverwant aan de KWPN-goedgekeurde Edinburgh (v.Vleut) die succesvol in onder Maikel van der Vleuten. Maar ook de 1.60m-paarden Nirvana (v.Concorde), Patries (v.Wolfgang), Zandor (v.Ferry Wahyu), Tadmus (v.Calvados) en Tyson (v.Numero Uno) van Leon Thijssen komen uit deze moederlijn.

Volle zus Van Gogh
Iedereen kent de zeer goed springende KWPN-goedgekeurde hengst Van Gogh, daarnaast weet deze hengst ook indruk te maken met zijn nafok. De grootmoeder van het hengstveulen Picassa WM (v.Entertainer) is niemand minder dan de volle zus van Van Gogh!

Halfbroer 1.40m-paard
De Kannan Jr-zoon Passion maakt ook indruk met zijn pedigree. Zijn moeder is de Ahorn-dochter Charavola die zichzelf heeft bewezen op 1.35m-niveau en al een 1.40m- en 1.30m-paard heeft gegeven. De 1.60m-paarden Westham (v.Hors La Loi II), Garavola (v.Nimmerdor), Midnight (v.Voltaire) en Carbani (v.Carolus II) komen uit deze moederlijn.

Jonge dressuurhengsten
De dressuurveulens zijn vooral nazaten van veelbelovende jonge hengsten. Zoals bijvoorbeeld Pacino’s- Whisper. Hij is een nakomeling van de imponerende Jameson RS2 en hij is een halfbroer van het ZZ-Zwaar-paard Faithfull-Whisper (v.Uphill).

Ferguson-zoons
Ferguson-zoon Phigaro WSJ komt uit de directe moederlijn van de KWPN-goedgekeurde hengst Indigro (v.Negro). Hij is namelijk een halfbroer van de grootmoeder van dit hengstveulen. Deze grootmoeder, Galina (v.Bordeaux), heeft zelf gepresteerd in de Lichte Tour. De andere zoon van Ferguson, Put It In Writing SSS, komt uit de moederlijn van de goedgekeurde hengst Blue Hors Denzel (v.Zizi Top). Daarnaast is zijn grootmoeder ZZ-Licht-geklasseerd.

Grand Prix-moederlijn
Kardieno-zoon Pagina Suthempe heeft als overgrootmoeder het internationale Grand Prix-paard Edelfee (v.Vanitas). Deze merrie is daarnaast een volle zus van de KWPN-goedgekeurde hengst Facet die zichzelf eveneens heeft bewezen op het hoogste niveau in de dressuurring. Maar ook dichterbij barst het van de sportresultaten. Zo heeft grootmoeder Moraal (v.Appolonios xx) de klasse Z1 volbracht en bracht zij van Cabochon al een Lichte Tour-paard en een Inter I-paard. Ook het Amerikaanse Lichte Tour-paard Nonesuch (v.Apollonios xx) en Tom Tom Go (v.Cabochon) komen uit deze moederlijn.

Uw talent voor de toekomst
Bieden op deze veiling is mogelijk vanaf vrijdag 11 september. Bent u nog niet geregistreerd als bieder? Dit kan eenvoudig, gratis en snel via www.kwpn.auction. Tevens houden wij u dan op de hoogte van alle KWPN-veilingen. Bent u op zoek naar een potentieel sportpaard? Een talent voor de toekomst? Bekijk dan nu de collectie en maak uw keuze. De KWPN-inspecteur staat u graag te woord en helpt u bij al uw vragen over de veulens. Daarnaast kan onze sponsor Horses2Fly u ondersteunen in het internationale transport. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rianka Hazeleger via salespromotion@kwpn.nl, 0341-255511 of kunt u bellen met Wim Versteeg: 06-54201800.

Foto Pinot Grigio: Anniek de Wit

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners