Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Ook op de tweede dag van de Duvals Zeeland Dressage Cup, de jonge paardencompetitie voor drie- tot en met zesjarige dressuurpaarden, waren de paarden aan elkaar gewaagd. Elke rubriek kon rekenen op veel deelname en een hele mooie kopgroep met een imponerende top drie.

De jury, bestaande uit Marian Dorresteijn, Benjamin Maljaars en Veerle Boogaard, was erg te spreken over de manier waarop de paarden werden gepresenteerd. Ook de rust in de baan en de goede bodem van De Kroo Ruitersport dragen bij aan de goede prestaties. Gastruiter Benjamin Maljaars reed per rubriek de beste twee of drie paarden over, wat een spannende ranking teweeg bracht.

Zesjarigen. Femme Fatale krijgt tien van de gastruiter
Bij de zesjarigen won Femme Fatale (Blue Hors Erlando x Florestan, fok. Stoeterij Julianelyst, Ostbrik Denemarken) met 83,6 punten. Femme Fatale is een deftige merrie met een heel mooi model en een imponerende voorhand. De stap is van goede kwaliteit en de draf is lichtvoetig met veel expressie. Ze galoppeert bergopwaarts. De merrie werd professioneel voorgesteld door Marie-José Timmermans. Gastruiter Benjamin Maljaars was erg te spreken over de donkerbruine merrie. “Dit paard is zo fijn te rijden, ze geeft echt een fantastisch gevoel onder het zadel. Ze is goed afgericht en let erg goed op de ruiter. Ze kan heel makkelijk schakelen en blijft altijd heel fijn in de aanleuning. Ze gaf me zo’n goed gevoel, dat ik niet anders kon doen dan haar een tien voor het overrijden te geven!”

Op de tweede plaats eindigde Majestic Jazz Beat (Jazz x elite IBOP-dres PROK v. Don Primaire x prest v. Ferro, fok. J.TH.W  & H.Huls, Silvolde) met 81,2 punten en een 9 voor het overrijden. Majestic Jazz Beat werd mooi voorgesteld door eigenaresse Charlotte Kruiniger. De jury omschreef de donkere vosruin als een fijn paard met veel schakelvermogen. Hij heeft een heel mooi silhouet en veel tact in de beweging. Ook onder het zadel van de gastruiter liet hij zich heel fijn bewerken.

De Fairytaile-dochter Jessica (uit een moeder v. Krack C x ster v. Gribaldi, fok. P.J. Bogerd, Oosterhout) werd als derde geplaatst met 78,6 punten. Ze staat geregistreerd bij C.J.J. van Bavel uit Oosterhout. De merrie imponeerde met haar fantastische galoppade. Ze heeft veel mechaniek in de draf, voor een hoger punt in de stap zou ze wat mooier in de verbinding mogen blijven. Wouter D’Hoore stelde Jessica heel mooi voor. Ze kreeg een acht voor het overrijden. Benjamin: “Jessica is een sensibele merrie die nog wat bevestigd moet worden in de overgangen. Maar het is absoluut een talentvol paard.”

Vijfjarigen. Spannende ranking.
De vijfjarige paarden waren erg aan elkaar gewaagd. De punten van de beste vier paarden lagen zo dicht bij elkaar dat de gastruiter vier paarden overreed. Het ruitergevoel moest hierin de doorslag geven.  

De Everdale zoon Kings Dream WH (uit Summerdream ster v. Gribaldi x ster v. Jazz, fok. A.D.M. Hendrickx-Dekkers, Etten-Leur) had een favorietenrol waar te maken. De winnaar van de vierjarigen van de Zeeland Dressage Cup 2019 werd dit keer voorgesteld door Brecht D’Hoore. Zij eindigden dit jaar in de voorronde op de tweede plaats met 82,6 punten. De stoere zwarte gaf de gastruiter echter zo’n fijn gevoel dat de 9,5 voor het overrijden hem op de 1e plaats deed belanden. Kings Dream WH is een paard met heel veel uitstraling en front. In beweging heeft hij veel power, go en veel veer en takt in de draf. “Dit is een paard met Grand Prix kwaliteiten”, vertelt Benjamin. “Hij laat zich heel makkelijk rijden en heeft veel schakelvermogen. Hij heeft het talent om te sluiten.”

King of Diamonds (Glamourdale x ster v. Rohdiamant x keur pref v. Purioso, fok. A.W.M. Luyten, Oirschot) werd heel sympathiek voorgesteld door zijn eigenaresse Rachelle Seybel. Hij is niet de grootste van het gezelschap goede paarden vandaag, maar dat maakt hij helemaal goed met zijn lichte en elegante performance. De stap is fenomenaal, de draf en galop zijn lichtvoetig. De hele presentatie gaf een mooi en makkelijk beeld. Door de jury werd hij met 83,4 punten aan kop geplaatst in de voorronde. Voor het overrijden kreeg de zwarte ruin een negen, wat hem nipt naar plaats twee verwees.

Wolfhoeves Kenzo is een zoon van De Niro uit een Jazz moeder. Kenzo, die heel goed werd voorgesteld door Dominique D’Hoore-van der Horst, is een stoer en royaal paard met veel lengte in zijn lijf. Hij is ijverig en heeft een goede motor. De draf is al goed op het achterbeen en hij draaft gemakkelijk van de grond af. Onder het zadel maakt hij zich groot en heeft een hele mooie aanleuning. De stap is krachtig en mooi in takt, maar hij kon daarin iets gelatener zijn. Hij ontving 82,4 punten voor de verrichting en een negen voor het overrijden. Kenzo is gefokt door Stal van der Helm uit Zoetermeer en staat geregistreerd bij Brecht D’Hoore uit Hoogerheide.

Beste overall merrie van de Duvals Zeeland Dressage Cup
De charmante Koko Jr. de la Fazenda kreeg ook 82,4 punten van de jury. Het overrijden leverde een 8,5 op wat een uiteindelijke vierde plaats bij de vijfjarigen betekende. De Glock’s Toto Jr dochter is gefokt uit de elite sport dressuur merrie Gerda Nova van Blue Hors Romanov x Don Schufro. Haar naam verraad meteen de naam van de fokker, t.w. Johan Rockx uit Roosendaal. Thalia Rockx vormt een hele mooie combinatie met de merrie die het vermogen heeft om zich groot te maken onder het zadel en te rijzen in de voorhand. Ze heeft veel schakelvermogen en takt in de draf en een correcte stap. Ze beweegt lichtvoetig en elegant. Met deze prestatie werd tevens de titel “Overall beste merrie van de Duvals zeeland Dressage Cup” behaald.

Vierjarigen. Feest voor Stal Hexagon
Stal Hexagon leverde de top drie bij de vierjarige dressuurpaarden.

Hexagons Luxuriouzz van de Waalsehoeve, een zoon van Johnson uit een San Remo moeder won overtuigend de rubriek vierjarigen én de overall titel “Beste ruin/hengst van de Duvals Zeeland Dressage Cup”. Hij is gefokt door Wendy Plomp uit Tull en ’t Waal en is in eigendom van Stal Hexagon. Benedek Pachl stelde de voshengst professioneel voor. Aan de stoere voshengst kon de jury louter superlatieven kwijt. Met 85,6 punten, waaronder een 8,8 voor de stap en voor alle overige onderdelen een 8,5 kon de titel hem niet meer ontgaan. Maar de 10 voor het overrijden was de kers op de taart voor dit complete en stoere paard, die over veel uitstraling beschikt en met drive en go beweegt. De gastruiter genoot met volle teugen van de rit. “Je stapt op en voelt gelijk ja dit is m! Deze mag zo met mij mee naar huis.” De tien voor het overrijden was dan ook geen verrassing.

Ferdinand-zoon Hexagons Leon Art Do (uit Beauty Vienna D v. Rubiquil x elite pref prok v. Jazz, fok. K. Visser, Scheemda) bezette plaats twee met 79,6 punten en en 8,5 voor het overrijden. De jury omschrijft de goed ontwikkelde hengst als een heel meewerkend paard met veel inzet. Hij laat zich heel goed bewerken. Hij mist misschien het gouden draadje, maar compenseert dat door zijn enorme werklust en inzet, waardoor hij zich mooi maakt onder het zadel. Leon Art Do werd keurig voorgesteld door Hexagon stalruiter Sergio Garcia Bermejo en is in eigendom van Leunus van Lieren uit Schore.

De hoogbenige en elegante Louis 14 Sollenburg (For Romance uit Astrid Sollenberg elite pref Sport-(dres) EPTM-(dres) v. OO Seven x ster prest v. Metall, fok. A. Zekveld, Almere) bezet plaats drie. Hij staat geregistreerd bij Marja Verstappen-Keyzer uit Rockanje en werd gereden door Benedek Pachl. Louis 14 Sollenburg heeft een jeugdig model en beweegt lichtvoetig. "Hij moet nog aan kracht winnen, maar je kan zien dat hij vermogen tot verzamelen heeft", aldus de jury. Hij kreeg 78.6 punten voor zijn optreden.

Overall beste Zeeuws gefokte paard
De stoere 3-jarige High-Five-dochter Ma Cherie di Bufa van Wilma Salm uit Yerseke won de overall titel “Beste Zeeuws gefokte paard.” De merrie is gefokt door Arjan van de Guchte en Elles Kole uit Vlake uit Buta di Bufa elite Sport-(dres) IBOP-(dres) PROK v. Tuschinski x keur Sport-(dres) v. Vincent.
Ma Cherie is een merrie die imponeert met haar model en krachtige manier van lopen. Ze is een sterk sportpaard met een goede motor erin.

Klik hier voor de uitslagen.

Foto's: ©Digishots. Hieronder een kleine selectie. Van alle paarden zijn foto's gemaakt. Houd https://www.oypo.nl/nl/digishots goed in de gaten! 


Rachelle Seybel met King of Diamonds


Majestic Jazz Beat met Charlotte Kruiniger


Hexagons Luxuriouzz van de Waalsehoeve met Benedek Pachl


Kings Dream WH met Brecht D'Hoore


Kings Dream WH met Brecht D'Hoore


Hexagons Luxuriouzz van de Waalsehoeve


Wolfhoeves Kenzo G met Dominique D'Hoore


De jury met hoofdsponsor Duval Horse Products - JanCees en Nathalie van der Endt


Jessica met Wouter D'Hoore


Femme Fatale met Marie-José Timmermans


Femme Fatale met Marie-José Timmermans


Hexagons Luxuriouzz van de Waalsehoeve met Benedek Pachl


Sabine de Groote van De Groote Kur op Muziek stelde twee küren naar keuze beschikbaar voor de beste overall ruin/hengst en de beste overall Zeeuws gefokte


Wilma Salm neemt de prijs in ontvangst voor overall beste Zeeuws gefokte merrie (Ma Cherie di Bufa)

De beste overall merrie: Koko Jr. de la Fazenda met Thalia Rockx. Prijs: een dekking van één van de hengsten van Stal Hexagon.


Beste overall merrie: Koko Jr. de la Fazenda met Thalia Rockx.


Beste Zeeuws gefokte merrie: Ma Cherie di Bufa met Wilma Salm. Fokkers: Arjan van de Guchte en Elles Kole, Vlake. 

 

 

 

€ 60,65 per jaar

Halfjaarslidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid