Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Na drie veilingen stellen de organisatoren van Grand Prix met genoegen vast dat hun activiteiten staan als een huis. “We zijn in één klap een merk geworden”, zegt Sannah Angenent, die samen met Marjolein Ras verantwoordelijk is voor de verkoop van de zeer getalenteerde dressuur- en springtalenten.

“We mogen terugkijken op zeer geslaagde veilingen”, is de conclusie van het tweetal. “Er zijn veel internationale kopers uit een groeiend aantal landen en is er sprake van een mooie diversiteit aan klanten. We hebben behalve aan Nederlanders springveulens verkocht aan bieders uit onder meer Denemarken, Engeland, Ierland, Italie, Peru, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten en Zweden. Bij de dressuur gaat het vooral om Nederlandse en buitenlandse sportstallen en hengstenstations, zoals Van Uytert in eigen land en Glock in Oostenrijk.”

Powervrouwen
Zeer verheugend is volgens het duo, dat ook enkele ‘powervrouwen’ veulens aanschaften. Veulens werden verkocht aan de eigenaresse van een internationaal agentschap in Scandinavië dat producties verzorgt voor vrouwenbladen als Vogue en Elle, aan de algemeen directeur van een Canadese radio- en televisiezender en aan ‘onze eigen’ Britt Dekker.

Meer dan tachtig procent van de veulens, die tijdens de drie sessies werden aangeboden, veranderden van eigenaar voor een gemiddelde prijs van ruim 13.000 euro. “We vinden het ook erg belangrijk om veulens te selecteren die in een professionele omgeving opgroeien en zijn heel blij met wat de fokkers ons hebben aangeboden. Die kwaliteit van de veulens heeft er ook zeker voor gezorgd dat we dit internationale publiek hebben kunnen bereiken.”

Het duurste merrieveulen Prima Termie van de Crumelhave (Untouchable uit B.Termie R 23 elite prest EPTM-spr PROK van Rubert R, fokkers R. de Kruijf uit Zuidwolde en R. van Minnen uit Daarle), een halfzus van Emir R, blijft in Nederland en voor haar werd 15.000 euro neergeteld door Stal Brouwer.

Op 14 december volgt nog een vierde online veiling, dan van embryo’s. Fokkers kunnen hun embryo’s en verwachte veulens voor de veulenveilingen in 2021 aanmelden via de website of door persoonlijk contact op te nemen met Sannah Angenent of Marjolein Ras.

“En hopelijk kunnen we dan volgend jaar tijdens het CSI Twente in Geesteren zonder corona echt live tijdens een groot evenement een veiling houden”, is de wens van het tweetal. “Dat wordt een heel belangrijke pijler voor ons.”

Voor meer info, zie www.grandprixsales.nl of bel met Sannah Angenent op 06-54626622 of Marjolein Ras op 06-10394237.

Bron: Grand Prix Sales
Foto: Prima Termie van de Crumelhaeve

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners