Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Morgen is het zover! 24 combinaties nemen op het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld deel aan het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden. Daarvan zijn 18 vijfjarige KWPN’ers in de race voorde titel ‘KWPN-Kampioen’.

De fokker van de kampioen van het KWPN Kampioenschap vijfjarige eventingpaarden ontvangt morgen een fokkerspremie namens de Vrienden van het KWPN. Verschillende personen en/of bedrijven hebben zich aangesloten bij de Vrienden van het KWPN en maken zich sterk voor de fokkers. Op deze manier ondersteunen de Vrienden van het KWPN de fokkers van succesvolle jonge sportpaarden. Doormiddel van de fokkerspremies worden de fokkers van potentiele sportpaarden met de allerbeste genen en exterieur beloond.

3 ijzers in het vuur voor Boonzaaijer
Vorig jaar kwam Jolig W. (Quidaro uit Sterradonna vb van Mermus R, fokker J.W. Greve uit Haaksbergen) als winnaar uit de bus die keurig werd voorgesteld door Renske Kroeze. Het was Renske haar eerste overwinning in dit kampioenschap. Helaas kan zij dit jaar niet deelnemen aangezien zij onlangs een blessure heeft opgelopen. Janneke Boonzaaijer maakt de meeste kans, want zij heeft maar liefst drie ijzers in het vuur.  

Drie onderdelen
De wedstrijd wordt verreden over drie onderdelen: Een aanlegtest dressuur, springen en de terreinproef. Voor de beoordeling van de dressuur is gekozen voor een korte presentatie van de gangen van het paard, waarbij in draf en galop enkele verruimingen worden gevraagd. Hierbij worden drie paarden gelijktijdig in een dressuurring beoordeeld. 

Het springen vindt op een grasbodem plaats. Het parcours heeft de zwaarte van een B/L parcours. Er wordt in zowel het springen als in de terreinproef om de 4 minuten gestart. 

Hoofdterrein/crossterrein:
11.30 uur dressuur
14.00 uur springen
14.15 uur cross

Het Achterhoeks Hippisch Festijn, dat al deccenia lang bekend staat als het veelzijdig paardensportevenement in het Achterhoekse Varssveld. Deze bekende eventingwedstrijd heeft de internationale klassen CCI2*-L, CCI2*-S, CCI3*-L, CCI3*-S op het programma staan. Kijk op hippischfestijn.nl voor alle informatie.

Startlijst 5-jarigen
Winnaars voorgaande jaren

Foto Jolig W.: Dirk Caremans

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners