Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Na een spannende strijd bij de Young Riders trok Daphne van Peperstraten aan het langste eind met Greenpoint’s Cupido (GLOCK’s Johnson TN uit Identiek STV keur sport-(dres) prest van Duko, gefokt door M. Smits uit Den Dungen). Ze liet Marten Luiten en Thalia Rockx achter zich. “De Young Riders-titel had ik nog niet en dat is super om die nu ook bemachtigd te hebben. Vorig jaar had ik zilver”, vertelt Daphne.

“Het is alleen maar leuk dat het een spannende strijd was”, glundert Daphne van Peperstraten. “Marten en ik zijn goed aan elkaar gewaagd en we kunnen ook onwijs goed met elkaar opschieten. We gunnen het elkaar, de sfeer is gewoon heel goed.”

De Nederlandse titel is de bekroning op een mooi seizoen voor de studente Rechten. “Ik wilde de lijn van het EK doorzetten. Ik kwam daarvan met twee gouden en een bronzen plak thuis en daar was ik onwijs blij mee. Ik wilde ons op het NK vooral op ons allerbest laten zien. Cupido had er ongelooflijk veel zin en stond er echt goed aan. Ik moest hem goed in de gaten houden om alles foutloos te kunnen rijden. Dat lukte gelukkig precies. Dat we de titel mee naar huis kunnen nemen is natuurlijk super gaaf.”

Het seizoen zag er ook voor Van Peperstraten anders uit dan in voorgaande jaren. “We hebben de Corona-tijd goed benut, hebben goed doorgetraind. Het programma is wat meer aangepast. Soms wat meer rust en soms wat verder in de training om het niveau nog hoger te krijgen. De Young Riders-titel had ik nog niet en dat is super leuk om die nu ook bemachtigd te hebben. Vorig jaar had ik zilver achter Thalia. Cupido gaan we doortrainen richting de U25. Mijn andere paard Hotmail heeft hier een super debuut gemaakt en hij zal verder gaan bij de Young Riders. Ik ga het in ieder geval proberen te combineren met mijn studie.”

Marten Luiten reed met Fynona (Ampère uit Wynona RB sport-(dres) IBOP-(dres) keur prest van Gribaldi, gefokt door Stal 104 uit Wijdewormer) zijn eerste NK bij de Young Riders. Vorig jaar won de combinatie de titel bij de junioren. Met een klein verschil moest de Groninger de titel laten aan Daphne. Op het EK waren ze teamgenoten en pakte Luiten individueel goud en brons.

Vorig jaar was er goud, dit jaar brons voor Thalia Rockx, nu met haar negenjarige Bretton Woods-nazaat Golden Dancer de la Fazenda (uit Sanne M PROK van Florestan I, fokker Stoeterij het Maalwater uit Oude Niedorp) waarmee ze vorige maand in het gouden EK-zat.

De drie medaillewinnaars zijn lid van het KNHS Talententeam.

 

Uitslag NK Dressur, Young Riders

 • GOUD Daphne van Peperstraten (Oude Tonge), Greenpoint’s Cupido (v.Johnson TN), 155,111
 • ZILVER Marten Luiten (Winschoten), Fynona (v.Ampere), 153,495
 • BRONS Thalia Rockx (Roosendaal), Golden Dancer de la Fazenda (v.Bretton Woods), 151,366

 

(Bron: NK Dressuur)

Klik hier voor alle uitslagen van het NK Dressuur

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

 • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
 • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
 • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

 • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
 • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
 • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
 • Deelname aan alle activiteiten
 • Registreer uw fokproduct
 • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners