Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Edward Gal kwam zag en overwon in de Grand Prix Special, het eerste onderdeel van het NK Dressuur voor senioren. Met de pas negenjarige hengst GLOCK’s Toto Jr. was Gal de enige van de 28 starters die de 80 procent (80,681) grens wist te doorbreken.

Met veel belangstelling werd uitgekeken naar het optreden van Edward Gal met GLOCK’s Toto Jr (Totilas uit Desperada van Desperados, fokker Schmidt uit Naumburg), die in juli hun Grand Prix-debuut maakten. Het publiek genoot van het evenbeeld van zijn vader Totitlas en was onder de indruk van het talent van de zwarte hengst. Met ongelooflijk veel gemak, balans, uitstraling en talent leek het of Toto jr. niet anders gedaan had. “Hij is misschien nog wel beter dan zijn vader Totilas”, vertelde Edward na afloop van de proef.

Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Dream Boy (Vivaldi uit Resia elite prest PROK van Ferro, fokker T.J.M. Cooman uit Oud-Beijerland) staan tweede met een score van 76,489%. Marlies van Baalen reed een nagenoeg foutloze proef met Ben Johnson (GLOCK’s Johnson uit Vinea M. elite prest sport-dres D-OC van Ferro, fokker C.C.E.T.H. van Andel uit Abcoude) wat hun de derde plaats opleverde. Morgen in de finale kür op Muziek heeft Edward vier procent voorsprong op Hans Peter Minderhoud en zeven procent op Marlies van Baalen.

Madeleine Witte-Vrees reed Vivaldi-zoon Cennin (uit Vitana V. elite sport-dres PROK van Donnerhall, fokker J.E.J. Cuppen uit Someren) naar de vierde plaats. Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. (Vivaldi uit Sarita pref prest elite D-OC van Havidoff, fokker familie Andyweg uit Randwijk) horen morgen ook zeker nog bij de medaillekandidaten. De verrassing van de Grand Prix Special was Vincent van Gasselt met de expressieve Delacroix II (v.Dancier). Ze staan voorlopig op de zesde plaats. Adelinde Cornelissen had met drie starts een drukke middag. Met Zephyr (Jazz uit Liagonda van Farmer, fokker W.P.J. Cornelissen uit Beilen) is ze op de zevende plaats het best geklasseerd.

Morgenmiddag om 15.20 uur is de kür op Muziek voor de twaalf hoogstgeplaatste combinaties uit de Grand Prix Special, waarin ruiters/amazones met één paard mogen starten.

Bekijk hier de gehele uitslag

Bron: NK Dressuur
Foto: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners