Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Adelinde Cornelissen was vanochtend de beste in de Grand Prix, die op het NK Dressuur verreden werd als halve finale . Met de pas tienjarige Fleau de Baian, de volle broer van haar voormalige crack Parzival, won ze met een mooi percentage van 72,544. Met de ervaren Aqiedo werd ze tweede met slechts 0,001 % minder. Vanmiddag start Cornelissen met Zephyr , in de Kür op Muziek.

In de Grand Prix Special eindigde Adelinde Cornelissen als zevende met Zephyr (Jazz uit Liagonda van Farmer, fokker W.P.J. Cornelissen uit Beilen), als tiende met Aqiedo (Undigo uit Ranirma keur van Metall, fokker A.H. van Baalen-Roebers uit Gellicum) en als veertiende met haar aanstormende talent Fleau de Baian (Jazz uit Fidora ster pref prest van Ulft, fokker familie Beijer uit Boven-Leeuwen). In kleine finale scoorde ze als enige boven de 72 procent en won ze met Fleau de Baian.

Had je vooraf een planning gemaakt welk paard je in de finale zou starten? “Ik had geen keuze gemaakt welk paard ik in de Kür op Muziek wilde starten. Fleau heeft ook nog geen eigen Kür, dus het kwam wel goed uit dat hij vanochtend de Grand Prix mocht lopen. In de Grand Prix Special waren ze alle drie wel een beetje wakker. Er is hier genoeg te zien en met de aanloop met weinig wedstrijdkilometers in de benen was dat wel te verwachten. Vandaag was ik wel super tevreden. Zowel Aqiedo als Fleau waren echt wel okay. Gisteren liep Fleau ook heel erg goed, maar kreeg gewoon nog teveel fouten. Dan kost te veel punten. Als je dan de cijferlijsten bekijkt, dan krijgt hij wel veel punten voor de onderdelen die hij echt goed doet. Vandaag had hij nog teveel spanning in stap, dus de score kan nog steeds omhoog.”

Wat zijn voor Adelinde de overeenkomsten en verschillen tussen Parzival en zijn volle broer Fleau de Baian? “Fleau thuis en Fleau op concours is hetzelfde als Parzival thuis en op concours. Op het wedstrijdterrein doen ze er gewoon nog vijf versnellingen bovenop. Bij Parzival wist ik dat. Bij Fleau kom ik daar nu achter. Parzival was veel kijkeriger op de omgeving. Fleau is wel wakker, maar dat is puur omdat hij nog niet zoveel ervaring heeft. Fleau loopt hier gewoon in de rondte en met Parzival had ik echt wel baan moeten verkennen. We werken rustig door en we zien wel waar we volgend jaar met Fleau belanden.

De derde plaats in de kleine finale was voor Robin van Lierop met Cupido (Rhodium uit Walinda elite PROK van San Remo, fokker L. Heida uit Oldeholtpade).

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: NK Dressuur
Foto:

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners