Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Afgelopen week werden de jongepaardencompetities verreden in Engeland. Na een voorselectie was de finale op 15 en 16 september. Bij de vijfjarige eventingpaarden gingen de KWPN’ers aan de leiding op zowel de eerste, tweede en derde plaats. Maar ook bij de dressuur en het springen kleurde het oranje.

Hierbij gingen de beste vier-, vijf- en zesjarigen van start in de jongepaardenfinale van Hickstead. Naast de dressuur -en springpaarden mochten ook de eventingpaarden laten zien wat ze in huis hadden.

Oranje podium bij de Eventers
Bij de eventers slaagden de vijfjarige KWPN' ers erin om het complete podium in beslag te nemen. Op de eerste plaats kwam Kay D. van Altrido (Up To Date uit Gelayla D stb sport-spr van Astrello, fokker A. Doornbos uit Beilen), gevolgd door Kadans (Emir R uit Uriah van Hilton, fokker Stal Brouwer uit Gieten) en op de derde plaats een dochter van Connect genaamd Keep Happy (uit Riviera v/d Helle van Sioux de Baugy, fokker S. Severeins uit Huissen). Bij de zesjarigen wist Lexicon-zoon Johan-Some (uit Rolanda Z stb van Rabiat Z, fokker H. van de Es uit Midwolde) de derde plaats te bemachtigen.

Dressuurfinale
Ook de vijfjarige KWPN-dressuurpaarden hebben flink hun best gedaan, zo greep de Governor-zoon King (uit Dancing Girl stb van Johnson, fokker F. Hoogenboom uit Lemelerveld) de leiding. Daarnaast werd de vierde plaats ingenomen door King Boy (Dream Boy uit April Sunshine L.E. elite sport-dres IBOP-dres PROK van United, fokker R.M.M. Evers uit Etten-Leur) en de vijfde plaats door King D. (Fairytale uit Flower D ster van Voice, fokker A.B.M. van Driel-Daal uit Loosbroek). Bij de zesjarigen kleurde ook de eerste plaats oranje door de Lord Leatherdale-zoon Jaguar I (uit Zaphira stb PROK van Negro, fokker J. & S.C.E. van Eekeren uit Bergen op Zoom), waarna de derde plaats werd ingenomen door Jemimah HH (Lord Leatherdale uit Sheepcoat Compliment van Cassander, fokker Sue Brennan UK) en de vijfde plaats was voor Juno’s Whispering Angel (Sezuan uit Alaaf van Tango, fokker Lisa Marriot UK).

Finale jonge springpaarden
Bij de vijfjarigen wist Korina K (Indoctro Torina VDL keur van Matterhorn, fokker B.O. Kamminga uit Augustinusga) de vijfde plaats te bemachtigen. Ook bij de zesjarige was er prijs, de derde plaats werd namelijk ingenomen door de I’m Special de Muze-dochter Justify (uit Campari van Stakkato, fokker W.B.A. Nijhof uit Haaksbergen).

Uitslagen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners