Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Van de vier beoordeelde dressuurmerries konden er twee, beide met het sportpredicaat op zak, tijdens de Overijsselse thuiskeuring het sterpredicaat toegekend krijgen.

Inspecteur Henk Dirksen was vandaag in Overijssel op pad waar hij vier spring- en vier dressuurmerries in het stamboek kon opnemen. Voor twee merries was de minimaal vereiste exterieurscore van 70 genoeg om direct ster te worden, omdat zij al het sportpredicaat behaald hebben met hun prestaties op Z2-niveau. De andere merries kunnen via een aanlegtest, sport of reguliere stamboekkeuring in een later stadium ster worden verklaard.

Sportmerries
Met 80 punten voor exterieur voldeed Habita (Amazing Star uit Nelly elite sport-dres pref prest van Inferno, f/g Wolfkamp en Groten uit Olst) ruimschoots aan de eisen voor het sterpredicaat. “Dit is een achtjarige sportmerrie die royaal ontwikkeld is, veel schoft-/schouderpartij en een sterke bovenlijn heeft. Op het straatje liet ze bovendien een actieve, zuivere stap en lichtvoetige draf zien”, vertelt Henk Dirksen. De één jaar oudere Ginger Sijgje (Jazz uit Rasijgje elite sport-dres prest PROK van Montecristo, f/g L. Martens en dochters uit Zuidveen) was eerder al in het stamboek opgenomen en kon nu in graad worden verhoogd dankzij een score van 70 punten. Net als Habita heeft ook zij al het sportpredicaat behaald. “Ginger Sijgje doet met haar verschijning veel aan vader Jazz denken. Ze is goed ontwikkeld, staat voldoende in het rechthoeksmodel en heeft een goede bovenlijn.” Deze merrie verdiende 70 punten voor exterieur.

JS voor KWPN / Foto KWPN Regio Overijssel

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners