Rijpaard














Tuigpaard





Gelders paard


Jong KWPN



Toepassen

Na de hengstencompetitie en Pavo Cup liep de bij het KWPN-goedgekeurde hengst Dettori (Desperado uit Diamond Eue van De Niro, fokker S. Tietje uit Alfhausen) afgelopen zaterdag op de Subtopwedstrijd in Neerijnen zijn eerste 'gewone' proef. Dat debuut had niet beter kunnen verlopen. Hans Peter Minderhoud reed de zevenjarige hengst naar de topscore van 74,338% in de Prix St. Georges en stond daarmee heel ruim bovenaan.

“Dettori liep echt een goede proef. Het is een super mooi paard en heeft de oortjes erop. Hij heeft een lekker bekkie, een hele leuke uitstraling en vindt het werk ook leuk om te doen. Dat straalt hij echt uit”, vertelt Hans Peter Minderhoud enthousiast.

Lekker proefje
Dat vonden ook de juryleden. Die beloonden het binnenkomen met een negen. Voor de pirouettes werden achten en negens genoteerd en het uitstrekken zowel in draf als galop was goed voor achten. “Alleen de keertwendingen waren niet zo mooi. Dat waren zessen. Ik moest net iets teveel sturen maar het was een lekker proefje. Ik ben er heel blij mee.”

Aangenaam verrast
Dettori liep tot vandaag alleen in de hengstencompetitie en de Pavo Cup. Zijn laatste keer in de baan was de Pavo Cup van 2019. “Daar ben je met z’n tweeën of drieën in de baan en verder had Dettori nog nooit een proef gelopen. Dus dit was een leuk begin. Thuis ging het ook goed, anders ga ik niet van huis. Maar ik was toch aangenaam verrast hoe hij de proef doorliep.”

Lastig plannen
Een verdere planning heeft Minderhoud nog niet met Dettori. “Ik dacht: we gaan een keer. En meestal weet je dan waar je aan moet werken. Maar het ging hartstikke goed. Hij zou voor de Lichte Tour mooi meekunnen naast mijn Grand Prix-paarden maar ik denk dat het van de winter niet heel veel gaat worden. Op dit moment kan je niet zoveel plannen maar als er niks anders is, wil ik hem graag nog een keer meenemen in de Subtop.”

Bekijk hier een deel van de proef van Minderhoud en Dettori:

Bron: Horses
Foto Dettori: Digishots

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners