Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In Emmeloord werd zaterdag 26 september de vierde wedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden verreden. In de rubriek voor vierjarigen deed Dinja van Liere goede zaken door zowel de eerste als de tweede plaats te pakken met respectievelijk Labarron en Leonidas. In de rubriek voor vijfjarigen bewees Bart Veeze met de KWPN-hengst Kyton (Ferguson uit Wilbria keur pref IBOP-dres van Ferro, fokker W.J.J. Goesten uit Berkel Enschot) wederom zijn goede vorm door voor de derde keer dit seizoen de rubriek op zijn naam te schrijven. 

Beide rubrieken werden beoordeeld door juryleden Patricia Wolters-Van den Berg en Gotien Sipsma die hoge punten kwijt konden aan de deelnemende combinaties. De rubriek voor vierjarigen werd overtuigend gewonnen door Dinja van Liere met Labarron (For Romance uit Afanory ster PROK van Tuschinski, fokker L.M. Bergers-Ketterink uit Braamt) en met Leonidas (Trafalgar uit Gaishia elite sport-dres PROK van Alexandro P, fokker R.G. Nijenhuis uit Wilp) eindigde ze als tweede. De tevreden amazone vertelt: “Twee weken eerder stond ik met Leonidas nog bovenaan en werd ik met Labarron derde. Ze wisselen elkaar nu dus af. Het zijn gewoon allebei super fijne paarden, maar wel op verschillende manier. Labarron is een zeer sympathiek paard en loopt altijd met zijn oortjes naar voren. Hij beschikt over drie goede gangen en dat geeft een mooi harmonieus beeld. Hij heeft eigenlijk altijd goede zin en is gewoon een heel fijn paard om te rijden. Leonidas is daarentegen een heel ander type paard. Hij is heel krachtig en loopt met veel power. Er komt altijd echt iets stoers binnen als hij de ring betreedt. Het zorgt er ook voor dat het iets moeilijker is om hem heel contant te rijden, dus daarom gaat de ene keer beter dan de andere keer. Maar beiden zijn echte toppers met veel potentie voor de toekomst.”

Vijfjarigen
De rubriek voor vijfjarigen werd voor de derde keer dit seizoen gewonnen door Bart Veeze met de KWPN-hengst Kyton. Ditmaal scoorde de combinatie 81,8 punten en eindigde daarmee vier punten los van de nummer twee Dinja van Liere met Key Largo (GLOCK's Toto JR. uit Terrorieta stb van Ferro, fokker M.C.J.M. Burgers uit Moergestel). Bart vertelt over zijn deelname aan de Subli Competitie: “Ik ben met Kyton begonnen aan de Subli Competitie ter voorbereiding op het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Het is een fijne competitie om lekker wedstrijdritme op te doen en gewoon mooie proeven te rijden. Ik ben erg blij met de scores en verrichtingen van Kyton tot nu toe. Hij is zo’n compleet paard met drie geweldige gangen. Eigenlijk kent hij geen zwakke plekken. Hij loopt zo makkelijk gesloten door de proef en houdt daarbij goed zijn concentratie vast. Hij kijkt werkelijk nergens van op. Ik ben er absoluut van overtuigd dat dit paard later ook geschikt is voor het hogere werk. Hij heeft gewoon heel veel potentie voor de toekomst!”

Uitslagen Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 26 september Emmeloord

Vierjarigen
1. Dinja Van Liere - Labarron (v.For Romance) 83,0
2. Dinja Van Liere - Leonidas (v.Trafalgar) 80,6
3. Dana Van Lierop - De Ville FS (v.Don Juan De Hus) 79,8

Vijfjarigen
1. Bart Veeze - Kyton (v.Ferguson) 81,8
2. Dinja Van Liere - Key Largo (v.GLOCK's Toto JR.) 77,8
3. Najama Voogd - Kunz (v.Ferguson) 74,0

De volgende wedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden wordt verreden op 9 oktober in Varsseveld. Klik hier voor de volledige kalender.

Bron: Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden
Foto Kyton: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners