Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Van 21 tot en met 25 oktober is Pau in de Franse Pyreneeën gastheer van het 11e WK enkelspannen. Na diverse observatiemomenten maakte bondscoach Ad Aarts bekend dat Saskia Siebers, Rudolf Pestman, Frank van der Doelen en Eline Houterman de Nederlandse afvaardiging vormen.

Saskia Siebers won met haar Axel (Tolando uit Kasjmira ster van Naturel, fokker M. van de Broek uit Wanroij) individueel zilver op het WK in Kronenberg 2018 en presteerde zeer sterk op de diverse observatiemomenten en tijdens haar deelname aan internationale wedstrijden. Zo schreef zij de internationale wedstrijd in Exloo begin augustus op haar naam. Voor Saskia wordt Pau haar derde WK-deelname.

Rudolf Pestman reed zijn Diesel naar de tweede plaats op de CAI’s in Exloo en Chablis, waar hij bovendien uitblonk in de marathon. Rudolf en Diesel nemen voor de vijfde keer in hun carrière deel aan een WK enkelspannen.

Frank van der Doelen brengt de merrie Sterre uit waarmee hij recent goed presteerde tijdens het observatiemoment in Kronenberg. Frank werd vierde tijdens het laatste WK in Kronenberg en maakte zowel in 2016 als in 2018 deel uit van het Nederlandse team.

Nederlands kampioen van 2019 Eline Houterman komt aan de start met haar Vygo (Pacific uit Rosaleva vb van Ahorn, fokker E. Homans-Luth uit Emmen). De 24-jarige menster maakte in 2016 in Piber haar WK-debuut als individueel deelnemer en maakte in 2018 samen met Saskia en Frank deel uit van het gouden team.

Nederland is dus titelhouder bij de landenteams en krijgt in Pau tegenstand van 14 landenteams, waaronder een aantal geduchte concurrenten zoals gastland Frankrijk en Polen.

Het begeleidingsteam in Pau bestaat uit bondscoach Ad Aarts, teamveterinair Schelto Jonker (Vorden) en Vivien van Zeeland (Dronten).

Voorlopig programma WK enkelspannen Pau:
dinsdag 20 oktober: veterinaire keuring
woensdag 21 oktober: dressuur (deel 1)
donderdag 22 oktober: dressuur (deel 2)
Vrijdag 23 oktober: marathon
Zaterdag 24 oktober: vrije dag
Zondag 25 oktober: vaardigheid & prijsuitreiking & medailleceremonie                    

Meer informatie op www.event-pau.fr

Bron: KNHS
Foto Axel: Rinaldo de Craen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners