Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Afgelopen zaterdag is Pieter den Hartog overleden. De oud-veterinair adviseur van de hengstenkeuringscommissie is 92 jaar oud geworden. 

Pieter den Hartog uit Borculo was vanaf 1970 veterinair adviseur van de hengstenkeuringscommissie, en trad in 1993 af in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Datzelfde jaar ontving hij de gouden KWPN-speld als blijk van waardering voor zijn inzet.

Jacques Remmen werkte destijds veel met Pieter den Hartog samen en heeft goede herinneringen aan die tijd. “Ik ben zelf vanaf 1979 bij de veterinaire commissie van het KWPN gekomen omdat toen ook gestart werd met het centraal onderzoek in Ermelo. Toen ik erbij kwam bestond deze commissie uit Dick Mulder, Folkert van der Veen en Piet den Hartog. Daarnaast heb ik veel met Pieter samengewerkt in de voortplantingscommissie die toentertijd bestond. Voormalig hoofdinspecteur Gert van der Veen zat er ook bij, namens de Bond van Hengstenhouders zaten er mensen in en enkele merriehouders sloten zich aan. In 1987 kregen we met CEM te maken, de besmettelijke baarmoederontsteking. Dat betekende de doorstart van de KI. Wij hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld, voornamelijk bij de uitbouw en opzet van de KI. Dit moest plaatsvinden op een gecertificeerd KI-station, maar later werd het ook mogelijk om de merries thuis te insemineren. Aanvankelijk moesten alle inseminaties uitgevoerd worden door de dierenarts, later werd dit uitgebreid met de hengstenhouders zelf. Als commissie hebben wij meegewerkt aan de inseminatie-opleiding voor de hengstenhouders en hierin diverse lessen verzorgd. Ik heb al die tijd zeer prettig samengewerkt met Piet den Hartog.”

Het KWPN wenst de familie en naasten veel sterkte met dit verlies.

Foto: Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners