Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De vierde editie van de Final Foal Auction te Exloo vindt door het coronavirus noodgedwongen enkel en alleen online plaats. Een van de initiatiefnemers, Eise Brinkman, aan het woord: “De intentie was een live veiling, waarbij tegelijkertijd online geboden zou kunnen worden. Echter door de nu geldende maatregelen kunnen we niet anders dan enkel online te veilen. Hierdoor vallen er helaas ook wat veulens af en gaan we alleen de veulens veilen die op de foto-videodag zijn geweest. Het is spijtig dat je inbrengers moet teleurstellen, maar op dit moment is het even niet anders.”

Een totaal van circa 40 veulens wordt geveild. Al met al een complete collectie voor elk wat wils. Van zeer interessant springbloed (nakomelingen van onder meer Bamako de Muze, Cornado II, Catoki, Mylord Carthago etc.) tot goed gemodelleerde en los bewegende toekomstige dressuurtoppers. Kijk voor de volledige collectie op de website van Final Foal Auction Exloo.

"Uiteraard gaan we de gezelligheid en de sfeer van een live veiling missen, we waren echter al een samenwerking aangegaan met We Auction voor het online veilen van de veulens. Dus het online bieden op de veulens is top voor mekaar", aldus Lieuwe Koopmans. Koopmans is eigenaar van het Hippisch Centrum te Exloo en heeft deze veiling samen met Eise Brinkman zo’n vier jaar geleden op poten gezet. “Dit zal de eerste keer zijn dat we alleen online veilen, dus het is altijd even afwachten hoe dat gaat lopen. Maar de collectie is top en de vraag naar veulens is er, dus we hebben alle vertrouwen in een goede afloop.”

De collectie staat al online, de veiling opent op donderdag 8 oktober om 12.00 uur en sluit zaterdag 10 oktober 2020 om 20.00 uur.

Bron: Final Foal Auction
Foto: Anniek de Wit

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners