Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Eerder deze week kondigden premier Rutte en minister De Jonge nieuwe maatregelen aan die voor minimaal 3 weken gelden. Dit heeft gevolgen voor de evenementen op het KWPN-centrum.

Wedstrijden en evenementen in de paardensport zijn toegestaan. Vanaf 29 september 18.00 uur mag daar geen publiek meer bij aanwezig zijn, alleen de noodzakelijke begeleiding voor de uitoefening van de sport. Dat betekent concreet dat voor de hengstenselectie en de Pavo Cup per paard maximaal drie personen toegang hebben tot het KWPN-centrum. De ruiters/amazones en geregistreerden ontvangen hierover persoonlijk bericht.

Tot nader order geldt dat bij de diverse evenementen op onze agenda publiek niet is toegestaan. Ook personen die zich online hebben geregistreerd voor de hengstenselectie kunnen wij geen toegang geven tot het KWPN-centrum. Indien u zich had aangemeld, wordt u per mail hierover nader geïnformeerd.

Eindexamens hengsten te volgen via livestream op KWPN.tv
De komende weken vinden de verrichtingsonderzoeken plaats voor de Gelderse, dressuur-, spring- en tuigpaardhengsten. Voor álle onderdelen, zowel de aanlevering, tussenbeoordelingen als de eindpresentatie, geldt tot nader order dat er géén publiek is toegestaan. Alleen noodzakelijke begeleiders hebben toegang tot het KWPN-centrum, de geregistreerden van de hengsten ontvangen hierover persoonlijk bericht.

Vanwege het coronavirus is het voorjaarsonderzoek komen te vervallen, en wij realiseren ons dat de fokkers grote interesse hebben in de prestaties van de jonge hengsten op het KWPN-centrum. Wij hebben daarom besloten om de eindpresentaties van de hengsten geheel via livestream uit te zenden op KWPN.tv. De volgende data zijn via livestream te volgen:

 • 30 oktober eindexamen VO dressuurhengsten
 • 31 oktober eindexamen VO tuigpaardhengsten
 • 24 november eindexamen VO springhengsten en Gelderse hengsten

Uiteraard zullen ook de gebruikelijke opnames van de goedgekeurde hengsten na de eindpresentatie toegevoegd worden aan de KWPN-database.

Drie dagen Pavo Cup op KWPN.tv
Op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober stonden de finales van de Pavo Cup gepland. In de nieuwe maatregelen geldt per ruimte binnen een maximum van 30 personen. Om de competitie binnen de gestelde richtlijnen verantwoord te organiseren, is het van belang om zoveel mogelijk doorstroom van personen te waarborgen. Het programma is daarom gewijzigd:

 • Donderdag 15 oktober: Halve finale vierjarigen
 • Vrijdag 16 oktober: Halve finale vijf- en zesjarigen
 • Zaterdag 17 oktober: Finales alle leeftijdscategorieën

Met deze nieuwe indeling kunnen deelnemers aan de halve finales na hun proef direct het terrein verlaten. De combinaties die geselecteerd zijn voor de eerste finaleronde (de top 10 van de vierjarigen, de top 8 van de vijfjarigen en de top 6 van de zesjarigen), komen op zaterdag opnieuw in de ring. Per leeftijdscategorie worden vervolgens de drie paarden met de hoogste punten overgereden door gastjury en jongepaardenspecialist Philipp Hess. Ook voor de Pavo Cup geldt dat er geen publiek is toegestaan, echter alle drie de dagen zijn via de livestream te volgen op KWPN.tv.

Zodra er nieuwe maatregelen vanuit de overheid komen die invloed hebben op onze evenementen, zullen wij u hierover berichten.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

 • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
 • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
 • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

 • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
 • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
 • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
 • Deelname aan alle activiteiten
 • Registreer uw fokproduct
 • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners