Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Chippendale (v.Lord Leatherdale) gefokt door P. van de Brandt, liep afgelopen weekend zijn eerste internationale proef tijdens het Horses and Dreams concours onder Charlotte Fry bij de familie Kasselmann in het Duitse Hagen am Teutoburger Wald. Op donderdag wist hij, in zijn derde Grand Prix ooit, een percentage te behalen van maar liefst 71,956%. Op zaterdag mocht hij, voor het eerst in zijn leven, een kür op muziek lopen op dit niveau en wist deze af te sluiten met 74,710%. Al met al een zeer geslaagd debuut op dit internationale niveau, die wellicht nog aan de vroege kant was. Het is nu zaak om meer kilometers te maken in deze koningsklasse van de dressuur!

Nog meer succes was er voor de bij het KWPN als driejarige aangewezen hengst Don Joe (v.Diëgo), gefokt door Van Olst Horses uit Den Hout. Ook deze hengst werd hier voorgesteld door Charlotte Fry en ook voor hen was dit het debuut op een internationaal concours. In hun eerste proef, de Prix st. Georges, wat pas de tweede Prix st. Georges proef was voor Don Joe, mocht het paar een derde prijs in ontvangst nemen na een sterk gereden proef.

In de Intermediare I proef was te zien dat Don Joe zich al meer thuis begon te voelen in de mooie piste waardoor de proef met nog meer harmonie getoond kon worden. Ondanks een fout in één van de serie’s kwam de score op 72,382% uit wat resulteerde in een fantastische eerste plek!

Zondagmiddag stond de laatste proef op het programma voor de KWPN ruin Dark Legend (v.Zucchero), gefokt door de fam. Nobus-de Potter uit Eede, de Grand Prix Special. In de kwalificatie voor deze proef, de gewone Grand Prix, wist ze al een persoonlijk record te behalen van 76,717% en een mooie derde plaats.

Ook in deze proef liet het paar een zeer harmonieus beeld zien. De passage zo zuiver als een klok, de wissels om de twee en de wissels om de pas kaarsrecht en prachtig doorgesprongen. De pirouettes toonden een groot gemak en werden gedraaid op een dubbeltje. Uiteindelijk kwam de score uit op een welverdiende 77,085% wat wederom een persoonlijk record betekende en een prachtige derde plek en een top afsluiting van dit concours!

Bron: Van Olst Horses

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners