Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De afgelopen twee dagen stond voor de selectiecommissie, bestaande uit Floor Dröge, Monique Peutz en Johan Rockx, geheel in het teken van het WK Jonge Dressuurpaarden. Op de Nunspeetse Ruiterclub in Nunspeet hebben zij de 18 afgevaardigden kunnen selecteren voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden 8 t/m 13 december.

“De afgelopen twee dagen zijn wij te gast geweest op de top locatie in Nunspeet waar we super zijn ontvangen en alles super geregeld was. Alle corona maatregelen konden worden nageleefd en zijn ook opgevolgd”, begint Floor Dröge. “Voor een heel aantal paarden was dit weer de eerste keer van huis, dus we waren dan ook blij dat we na de proef nog konden trainen met de combinaties. Dan komt er soms net uit wat je hoopt.”

Kwaliteit bij de 5-jarigen
De selectiecommissie is blij verrast met de kwaliteit van de vijfjarige paarden. “Het is een hele brede groep met kwaliteitsvolle paarden, waaruit we hele complete paarden hebben kunnen selecteren. Proefgericht hebben zij zich goed laten zien.”

Het proef technische niveau  
“Je blijft toch merken bij het proef technische niveau van de zesjarigen dat de wissels een belangrijk punt zijn. Voor enkele paarden zien we dan dat dit nog iets te vroeg komt.  We hebben, in onze ogen, een groep zesjarigen kunnen selecteren met veel kwaliteit en sterke punten in de proef.” Daarentegen was de selectiecommissie enthousiast over het proef technische bij de zevenjarigen. “Het is heel mooi dat we dit jaar een brede groep paarden hebben die het proeftechnische niveau al onder de knie hebben. Hierdoor hebben wij niet alleen op africhtingsniveau kunnen selecteren, maar was ook de kwaliteit een doorslaggevende factor.”

Bekijk het overzicht van de paarden die afgevaardigd zijn.

Foto Jovian: Wilma Frentz Fotografie

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners