Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vandaag was de afsluiting van de laatste EPTM die dit jaar wordt verreden. In totaal deden 13 springpaarden, 7 dressuurpaarden en één Gelderse merrie mee aan het examen. De beoordeling van de Gelderse merrie en springpaarden was in handen van Wim Versteeg en Marcel Beukers en samen met Floor Dröge beoordeelde Wim Versteeg de dressuurpaarden.

Bij de springpaarden werden de hoogste punten behaald door twee fokproducten van dezelfde eigenaar, namelijk Gert-Jan Heijting uit Groessen. Beide merries zijn op het KWPN-centrum zadelmak gemaakt. De hoogste punten waren voor Hernandez TN-dochter Monte Caterina (uit Evantacaterina elite IBOP-spr PROK van Tangelo van de Zuuthoeve). Deze merrie wist zich zeer positief te onderscheiden en wist op te vallen door haar lichaamsgebruik en techniek. Totaal behaalde zij 81 punten. Met 80 punten kwam, van dezelfde eigenaar, Mona Lisa (Eldorado van de Zeshoek uit Farah Perina PROK van Carambole) naar voren. Deze merrie wist zich met name door haar lichtvoetige galoppade en atletisch vermogen te onderscheiden.

81 punten voor Daily Diamond-dochter
Bij de dressuurmerries gingen de hoogste punten naar de NMK-merrie Missy. Deze dochter van Daily Diamond uit de keurmerrie Idol (van Apache) komt uit de volle zus van de hengst Jovian. Eef ten Bosch uit Driel staat als fokker en geregistreerde te boek. Deze merrie was al voorlopig keur, wat vandaag omgezet is in definitief keur met een totaalscore van 81 punten. De merrie wist te overtuigen met haar rijdbaarheid en bewerkbaarheid waarvoor zij een 9 scoorde en daarnaast werden alle andere onderdelen met een 8 gewaardeerd. Missy weet met de drie basisgangen op te vallen met een goede beentechniek, lichtvoetigheid, activiteit en souplesse.

Gelderse merrie keur verklaard
De laatste fokrichting die vandaag aan bod kwam was het Gelders Paard. Uit deze fokrichting is de merrie Katy O (Alexandro P uit Cammy Up Op van Upperville) aangeboden voor de aangespannen EPTM. Deze merrie liep de reguliere EPTM. Fokker en geregistreerde is W.F. Oppersma uit Zandhuizen. De merrie wist te overtuigen door haar werkwilligheid, looplust en goede houding. Zij is tijdens het examen beoordeeld op de menproef en vaardigheidsproef. Dit laatste houdt in dat de merrie beoordeeld is in het zogenaamde kegeltjes rijden en in het parcours was ook opgenomen ‘de schaapskooi’. Bij deze aangespannen EPTM behaalde zij een totaal van 76 punten en werd na afloop keur verklaard.  

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners