Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de thuiskeuring in Gelderland heeft inspecteur Bart Bax vandaag vijf paarden kunnen beoordelen, waarvan twee merries direct het sterpredicaat verdienden en één ruin werd sterwaardig bevonden.

Dankzij de sterwaardige status van de Jazz-zoon Enzo Z (uit Krista ster van Amulet, fokker B.C.M. de Zwart uit Alphen) van Familie Van Alphen uit Gameren, is zijn moeder Krista nu preferent verklaard. Voor het preferentschap zijn drie nakomelingen met minimaal de sterstatus benodigd. Eerder bracht zij al twee elitemerries. Onder Denise van Alphen is Enzo Z onder de naam Enzo Ferrari op Intermediaire II-niveau geklasseerd. “Enzo Z staat goed in het rechthoeksmodel, heeft veel front en is goed ontwikkeld. Hij heeft een lichte hoofd-/halsverbinding en een sterke bovenlijn. Op het straatje liet hij een actieve manier van bewegen zien en hij heeft 70 punten voor exterieur gekregen”, vertelt Bart Bax.

ZZ-Zwaar merries
Twee merries met het sportpredicaat verdienden vandaag het sterpredicaat. De Paddox-dochter Amadeos van de Wijdewormer (uit Rozette ster van Flemmingh, fokker Stal Wijdewormer-Kwadijk BV uit Kwadijk) van Monique Laseur-van Dommelen uit Hoevelaken is ZZ-Zwaar geklasseerd. “Deze merrie maakt komend weekend haar Lichte Tour-debuut en verdiende 75 punten voor het exterieur. Het is een goed ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat en goede bespiering in de voorhand heeft. Het fundament is hard en correct gesteld.” Bij dezelfde eigenaar verdiende ook de sport-merrie Chick van Breeveld (Karandasj uit Odessa prest van Voltaire, fokker J.A.M. van der Weijden uit Woerden) het sterpredicaat. Deze springgericht gefokte merrie is geklasseerd in het ZZ-Zwaar dressuur. “Dit is een royaal ontwikkelde merrie van 1.72m, die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat en veel front heeft. Haar hals is goed bespierd en ze heeft 70 punten voor het exterieur gekregen. Eerder was zij al in het stamboek opgenomen maar nu in combinatie met haar sportprestatie hebben we haar kunnen opwaarderen.” 

JS voor KWPN 

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners