Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vier spring- en negen dressuurmerries zijn vandaag geslaagd voor de IBOP in het Zuid-Hollandse Vlaardingen. De door Frans van der Burg gefokte Monica B (v.Grandorado TN) bleek topscoorder.

De IBOP begon met vier driejarige springmerries, die allen voldoende punten ontvingen van juryleden Petro Trommelen en Marcel Beukers. Met een IBOP van 80,5 punten slaagde Monica B (Grandorado TN uit Roxanne B stb-ext prest van Burggraaf) van fokker Frans van der Burg uit Berkel en Rodenrijs en mede-geregistreerde R. Brugging uit Bleiswijk met de hoogste punten van de dag. Daarmee werd Monica B gelijk elite. “We hebben een fijne IBOP gehad in Vlaardingen vandaag. Monica B heeft een goede galop met daarin veel macht, balans en een goed achterbeengebruik. Op de sprong heeft ze veel overzicht, springt ze vlug van de grond en toont ze veel macht. Ze liet een constante verrichting zien en viel op met haar goede reflexen en vermogen. Voor die beide onderdelen hebben we haar een 8,5 kunnen geven”, licht Petro toe.

Goede IBOP en ster
Van de 14 deelnemende dressuurmerries slaagden er negen. Met een totaal van 79 punten was de goed stappende (8.5) Governor-dochter Káeny (uit Saldo stb-ext van Junior STV, fokker V.M. Hoefman uit Schiedam) van amazone Jessica Buying de best scorende. Aansluitend werd deze vijfjarige merrie, die zich fijn liet rijden en veel gemak in de verrichting toonde, in het stamboek opgenomen en ster verklaard met een bovenbalk van 75/80.

JS voor KWPN / Archieffoto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners