Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De door Loucky Hagens-Groosman uit Zuidzande gefokte hengst Mamorkus (v. Ferdinand uit Rita Morka elite pref prest D-OC v. Jazz x keur pref prest v. Zuidhorn) is verkocht aan Jim en Mary Keenan uit Californië. De aangewezen hengst loopt op dit moment het 21-daagse najaarsonderzoek op het KWPN-centrum en blijft voorlopig in Nederland. “We hebben altijd geloofd in de kwaliteiten van Mamorkus en vooral het hele traject van veulen tot aangewezen hengst was geweldig om mee te maken”, vertelden de dames onlangs. Mamorkus was tot voor kort namelijk in eigendom van vier Zeeuwse dames. “Het was een leuk avontuur en het is goed uitgepakt, maar met zo’n hengst moest dat ook wel zo lopen. Zoiets maak je niet zomaar een tweede keer mee! We hebben veel lol en gezelligheid gehad met zijn vieren en met Mamorkus!”

De fokker verkocht Mamorkus als veulen aan Ina Jakobsen, Annemieke Picavet, Carla Telussa en hield zelf ook een kwart deel van het veulen aan. Hij ging in de opfok bij Rien en Ina Jakobsen van KI station en opfokstal Klein Popkensburg. Vol goede moed en vertrouwen gingen ze vervolgens het traject richting de hengstenkeuring tegemoet. En dat vertrouwen werd beloond. Mamorkus werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Hij werd professioneel en met verstand en beleid klaargemaakt door Jorg van Os. Daarna vertrok hij naar Femke de Laat die hem zadelmak maakte en zeer sympathiek voorstelde in de zadelpresnentatie. Zij zorgde ook voor het contact met de familie Keenan.

“We wensen de familie Keenan alle succes en geluk met onze Mamorkus! En we blijven hem volgen, het zal wel een gemis zijn zonder onze jongen,” vertellen de dames. Ze voegen er nog aan toe dat ze Jorg en Femke willen bedanken voor hun professionaliteit. “Super bedankt!”

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners