Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het verrichtingsonderzoek van de tuigpaard- en dressuurhengsten is inmiddels in volle gang. Ook de Gelderse hengsten staan in de startblokken. Volgende week woensdag staat de aanlevering van de driejarige Gelderse hengsten op het programma.

Om 14.00 uur start de zadelpresentatie met een van de twee driejarige premiehengsten van de KWPN Stallion Show begin dit jaar, namelijk Mexpression (Expression uit Colinda ster PROK van Koss, fokker H.A. Bruil uit Terborg) van J.D. Jonker uit Apeldoorn en B. Verwaaijen uit Eerbeek. De zadelpresentatie wordt afgesloten met de tweede aangewezen premiehengst. Dit is Matiz, voorheen Maestro (Eebert uit Honey voorl. keur PROK van Vitens, fokker G.H. Hofs uit Varsseveld) van C. Giesen – Wielheesen uit Groenlo. Na de zadelpresentatie volgt de klinische keuring en als alles in orde is bevonden mogen de hengsten beginnen aan het circa 28 dagen durende verrichtingsonderzoek. Het examen van de Gelderse hengsten is tegelijk met die van de springhengsten op dinsdag 24 november.

Het eindexamen van het verrichtingsonderzoek is live te volgen via KWPN.tv. Helaas is de aanlevering, de tussenbeoordelingen en het eindexamen niet toegestaan voor bezoekers gezien de maatregelen rondom het coronavirus. 

Dinsdag 3 november wordt de vierjarige Gelderse hengst Legend (Guardian S uit Geerlarda ster van Stuurboord, fokker R.G.C. Verspaandonk uit Veldhoven) van N.G.C.M. Verspaandonk uit Veldhoven aangeleverd. De zadelpresentatie van deze Guardian S-zoon start om 8.00 uur en na de klinische beoordeling wordt bekend of ook hij een stal op het KWPN-centrum mag innemen.

Tijdschema aanlevering

Foto Matiz (Maestro): Dirk Caremans

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners