Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Afgelopen weekend stonden in het Italiaanse Montelibretti rubrieken op 2*-, 3*- en 4*-niveau op het programma. Een wedstrijd in het zogenaamde Short format, de andere in het Long format. Het grootste verschil tussen de wedstrijden is de afstand van de cross.

CCI3*-S
In de CCI3*-S ging de overwinning naar Gibo von Sebitz (Casino uit Pawanda vb prest van Burggraaf, fokker P. de Boer en J.B. Jonge uit Reusel) onder zijn Franse amazone Aurelie Vinnac. Na een goed gelukte dressuurproef had Aurelie Vinnac al de zesde positie in het klassement genomen. In de cross voegde Vinnac slechts 1,2 strafpunten voor tijd toe aan haar dressuurscore van 34,3 (65,7%). In het springen hield Vinnac de lei schoon. Daarmee kwam ze op een totaalscore van 35.50. Eerder dit jaar mochten ze in het Portugese Barroca d’Alva ook al de eerste prijs in ontvangst nemen in de CCI2*-L.

In dezelfde rubriek was er een negende plaats voor Gatto Salta D’O (Hos D’O uit Cassandra van ’t Cheikenshof van Skippy II, fokker J. Lanphen uit Blije) met Alessio Proia en een twaalfde plaats voor Exclusief (Wietvot uit P. Ruuters Pepper reg.A pref prest van Cordial Medoc, fokker J.G. Pikkemaat uit Lattrop-Breklenkamp) met Anna Baracca.

CCI3*-L
In de CCI3*-L eindigde Equador-zoon Belamie DHI (uit Tamara reg.A van Ixion, fokker R. Vlieger uit Hardegarijp) op de 10e plaats met de Italiaanse ruiter Leonardo Maria Fraticelli.

Dat het KWPN het nu zo goed doet in de eventing is niet echt verwonderlijk. Hardheid en gezondheid zijn bijzonder belangrijke eigenschappen voor een eventingpaard. Daar wordt bij het KWPN streng op geselecteerd. Onlangs is het KWPN bovenaan geëindigd in de WBFSH-stamboekenranking bij de eventers.

Uitslagen

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners