Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vanmiddag heeft de aanlevering plaatsgevonden van de driejarige Gelderse hengsten. Deze hengsten lopen een test van circa vier weken. 

Tijdens de afgelopen Stallion Show werden er door de hengstenkeuringscommissie, onder voorzitterschap van Marloes van der Velden, zes driejarige hengsten aangewezen voor de test. Tijdens de onlangs gehouden Herkansing onder het zadel werd daar nog de tweede bezichtigingshengst Markant BK aan toegevoegd. Van deze zeven hengsten werden er vandaag vijf aangeleverd. De hengsten werden voorgereden onder het zadel om het gereden zijn en de basisgangen te beoordelen en er werd eveneens gesprongen, zowel enkelvoudige sprongen als ook een lijntje. Alle gepresenteerde hengsten waren goed voorbereid en konden dienovereenkomstig beoordeeld worden. Ook tijdens de aansluitende veterinaire keuring werden geen hengsten geblokkeerd voor deelname.

Volgende week dinsdag is de aanlevering van de vierjarige Gelderse hengst Legend. Deze zoon van Guardian S werd tijdens de Stallion Show 2019 aangewezen voor de test die voor deze leeftijdscategorie drie weken omvat. De eigenaar had gekozen voor de test die dit voorjaar zou plaatsvinden, echter werd het voorjaarsonderzoek afgelast vanwege de corona-pandemie. Om die reden kan Legend dus deelnemen aan dit najaarsonderzoek.

De aangeleverde hengsten zijn:
- Mac-Donja (Harley VDL x Burggraaf)
- Mexpression (Expression x Koss)
- Mandienio WL (Glamourdale x Parcival)
- Marquis (Edmundo x Vitens)
- Markant BK (Wilson x Sirius)

Deelnemende hengsten

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners