Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vanmorgen deden de drie tuigpaardhengsten in Ermelo hun examen na een verrichtingsonderzoek van drie weken. Alle drie slaagden, en Indiana-zoon Macho wist zelfs records te breken met zijn prachtige cijferlijst waarop geen punt lager dan een 9 staat.

Dit was de eerste keer dat er een najaarsonderzoek voor tuigpaardhengsten werd georganiseerd, en deze duurde ongeveer drie weken. De hengstenkeuringscommissie bestond uit voorzitter Henk Rootveld, Henk Lassche en Johan Holties, en zij werden bijgestaan door inspecteur Viggon van Beest.
Henk Rootveld lichtte toe: “We zijn buitengewoon tevreden over deze collectie. Het is een afwisselende groep of alle fronten, wat betreft type, afstamming en kwaliteiten. Hierbij is één hengst bijzonder interessant, mede vanwege de lage verwantschap. Dat is een hengst met een hele interessante bloedopbouw. Daarnaast hebben we twee hengsten die ver bovengemiddeld gepresteerd hebben en één van hen heeft zelfs een uitgesproken topprestatie geleverd door zich continu optimaal te presenteren en mee te werken aan dat wat aan hem gevraagd werd. Het zijn echt hengsten die ieder voor zich op hun eigen manier de fokkerij verder kunnen helpen, en waarvan we de overtuiging hebben dat de fokkers hiervan gebruik gaan maken.” 

Indiana-zoon Macho kreeg de hoogste cijferlijst ooit, met bijna louter 9,5’en op zijn protocol. Magnifiek kreeg een 9 op actie van het voorbeen beloond, en zowel Magnifiek als Macho komen uit de eerste jaargang van hun vader. De zeer laag verwante Baarzens Jagerszoon-zoon Maximiano I&S is zodoende een aanwinst in het kader van de bloedspreiding en kreeg eveneens een mooie cijferlijst met op bijna alle onderdelen een 8.

De eindpresentatie, waarbij vanwege de coronamaatregelen anders dan de fokkers en geregistreerden geen publiek bij was, werd live uitgezonden via KWPN.tv. Later deze week vindt u de videobeelden terug op KWPN.tv.

Goedgekeurd zijn de hengsten:
- Maximiano I&S (Baarzens Jagerszoon x Plain’s Liberator)
- Magnifiek (Idol x Atleet)
- Macho (Indiana x Unieko)

Bekijk hier de rapporten van de goedgekeurde hengsten

Informatie over onder meer exterieur en de moederrapportage vindt u in de KWPN Database.

Foto: Macho (Indiana x Unieko)

Jacob Melissen

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners