Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De hengst Ol Metta is terug op Nederlandse bodem. De inmiddels 18 jarige zoon van Flipper d’Elle (uit Daphne Paluelle van Le Plantero, fokker S.A.R.L. Fantasie uit Bouches du Rhone) die in 2006 in het KWPN-stamboek werd ingeschreven, stond de laatste jaren in Belgie. “Ik vond hem in de buurt van de Luxemburgse grens”, vertelt Mart Lenssen die hem vervolgens kocht met bemiddeling van Theo Albers en Erik de Winter van Alain Goffinet. Hij stelt hem ter dekking bij Claartje Ruis van Hengstenhouderij Van Bommel.

Ol Metta, die 1.35m sprong, werd als driejarige eerst goedgekeurd bij het Franse stamboek Selle Français (SF) waar hij als kampioen werd gekroond. Team Nijhof haalde hem vervolgens naar Nederland waar hij met succes  het verrichtingsonderzoek liep en met een 8,5 voor de galop, een 9 voor vermogen en een 8 voor de aanleg met totaal 78 punten werd ingeschreven. Zijn moeder is Daphne Paluelle (Le Plantero x Livarot).

Lenssen kocht de hengst in eerste instantie als geschikte partner voor zijn nakomelingen van zijn Holsteiner hengst Lyjanero (Landos x Casall). Hij is langgelijnd heeft uitstraling en een mooi hoofd. Natuurlijk sprak de Grand Prix-springhengst Flipper d’Elle als vader mij aan, maar ook de moederlijn kent veel sport en een moeder die zelf 1.40m heeft gesprongen. Ik heb de nakomelingen van Ol Metta nagelopen en hij geeft fijne rijdbare paarden die goed presteren. 30 procent presteert op 1.20m tot en met de 1.60m-niveau.” Lenssen wil graag paarden fokken met een goede rijdbaarheid en wil om te werken. “Dat zijn heel belangrijke kenmerken en ik denk dat Ol Metta daar een goede bijdrage aan kan leveren.”

Bron: Horses
Foto Ol Metta: Sandra Nieuwendijk

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners