Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op het internationale dressuurconcours in Thermal, California, zijn de twee Grand Prix' gewonnen door KWPN'ers. In de 3* GP was Steffen Peters de beste met de Spielberg-zoon Suppenkasper (uit Upanoeska keur prest IBOP-dres van Krack C, fokker F. van de Poel uit Haps). Peters reed een persoonlijk record van 77.413%. In de GP voor de wereldbekerkwalificatie kwam Charlotte Jorst met de Negro-zoon Kastel's Nintendo (uit Rodieni R elite pref prest sport-dres PROK van Monaco, fokker C. Rommens uit Bavel) tot de winnende score van 71.870%.

Aan het begin van het jaar had Steffen Peters Suppenkasper al goed in vorm en kon alle starts in winst omzetten. Dit weekend kwam het duo voor het eerst weer in actie sinds de coronacrisis en opnieuw kwam Peters met zijn Mopsie als overwinnaar uit de ring. De Amerikaan kwam in de Grand Prix voor de Special tot een percentage van 77.413% wat een nieuw persoonlijk record betekende. Jurylid Foy gaf Peters zelfs 82.609%.

Equirelle
Günther Seidel stuurde de KWPN’er Equirelle (Florett As uit Orchidee T keur prest IBOP-dres van Donnerhall, fokker A.P. de Wit uit Reuver) naar de derde plaats met 68.261%. De elfjarige merrie werd voorheen gereden door Kyra Klinkers.

Jorst wint met Nintendo
In Thermal is ook een kwalificatie voor de wereldbeker. De Grand Prix ging naar Charlotte Jorst met Kastel’s Nintendo. De zeventienjarige zoon van Negro kreeg 71.870%. 

Uitslagen

Bron: Horses, bew. KWPN
Foto Suppenkasper: Dirk Caremans

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners