Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Gelderse hengsten zijn inmiddels ruim over de helft van hun verrichtingsonderzoek. Volgende week dinsdag om 9.00 uur start het eindexamen al en is via de livestream op KWPN te volgen.

De hengstenkeuringscommissie heeft de hengsten al enkele keren kunnen beoordelen. De Gelderse hengsten worden beoordeeld op hun spring- en dressuuraanleg en sinds dit jaar is ook een training in het terrein onderdeel van de test. Door op deze wijze de hengsten in het terrein te testen willen we te weten komen hoe de paarden zich laten rijden in de buitenlucht en hoe hun gedrag dan is. De veelzijdigheid is uiteindelijk één van de speerpunten van de Gelderse fokkerij.

Op de regiosite van het Gelders paard staat een video-impressie van de eerste keer dat de hengsten naar buiten gingen. Afgelopen woensdag heeft de hengstenkeuringscommissie de paarden ook beoordeeld en na afloop kort met de eigenaren van de deelnemende hengsten gesproken over de stand van zaken tot dat moment. Het onderzoek van de 3-jarige Marquis (Edmundo x Vitens) is toen beëindigd en de hengst heeft afgelopen zaterdag het KWPN-centrum verlaten.

Komende woensdag staat weer een beoordeling op de planning ook nu zijn de eigenaren uitgenodigd om na afloop kort met de hengstenkeuringscommissie hun hengst te bespreken. 

Deelnemende hengsten

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners