Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Nadat dinsdag de hengstenkeuringscommissie in Ermelo was voor een reguliere beoordeling, waren ze daar gisteren weer aanwezig maar nu om de Gelderse hengsten in het terrein te bekijken. Onder prachtige weersomstandigheden en met een omgeving die mooi in de herfstkleuren is, lieten de hengsten zich optimaal zien.

Op diverse manieren zijn de hengsten getest onder het zadel van Roel Harke en Sharon Severein; op het grote grasveld, door het “gat”, over de “bult” en door het water. De veelzijdigheid van deze Geldersen heeft de hengstenkeuringscommissie dus goed kunnen beoordelen. De eigenaar van de 4-jarige Guardian-S zoon Legend heeft besloten om zijn hengst terug te trekken uit het onderzoek. Op dit moment zijn er nog drie hengsten in de race voor goedkeuring.

Volgende week dinsdag om 9.00 uur start hun eindexamen. Dit is voor iedereen ook te volgen via KWPN.tv. De gister beoordeelde hengsten zijn Markant BK (Wilson x Sirius), Mandienio WL (Glamourdale x Parcival) en Mexpression (Expression x Koss).

Deelnemende hengsten

€119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Laatste maanden van dit jaar gratis!
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners