Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De FEI heeft de KWPN-hengst Glock's Toto Jr. (Totilas uit Desperada van Desperados, fokker Schmidt uit Naumburg uit Duitsland) in het zonnetje gezet als Paard van de Maand. Met Edward Gal in het zadel danste Glock's Toto Jr. dit jaar - precies tien jaar nadat zijn legendarische vader goud won op de Wereldruiterspelen in Kentucky - naar de Nederlandse titel. "Het is misschien wat gewaagd om te zeggen, maar ik heb het gevoel dat Glock's Toto Jr. nóg beter kan worden dan zijn vader."

In het eerbetoon aan de zwarte hengst blikt de FEI terug op zijn carrière. Op driejarige leeftijd werd Glock’s Toto Jr. in Hannover goedgekeurd voor de dekdienst en was daarmee de eerste goedgekeurde zoon van Totilas. Hij werd op de veiling voor 100.000 euro aangeschaft door Glock Horse Performance Center.

Vliegende start
Met Marieke van der Putten in het zadel maakte Toto Jr. een vliegende start in de dressuursport. Samen wonnen ze onder andere de Pavo Cup-finale en waren uiterst succesvol in de KWPN Hengstencompetitie. Daarna nam Gal plaats in het zadel. De rest van het verhaal is geschiedenis.

Bron: Horses.nl / Bewerkt door KWPN

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners