Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de eerste dag van de eerste bezichtiging zijn 16 springhengsten geselecteerd voor de volgende ronde. Onder meer drie zonen van Tangelo van de Zuuthoeve en Quabri de L’Isle.

Van de 35 beoordeelde hengsten kreeg bijna de helft (16) groen licht van de hengstenkeuringscommissie, die daarmee een positieve start konden maken in deze hengstenselectie.

Bewezen verervers
Het was de dag van bewezen topverervers als Tangelo van de Zuuthoeve (3), Thunder van de Zuuthoeve (2) en Untouchable (2). Ook de bewezen sporthengst Quabri de L’Isle, die in 2017 erkend is bij het KWPN en zodoende zijn eerste KWPN-jaargang toonde, maakte een goede indruk. Van hem werden drie interessante zonen geselecteerd. “In de ochtend zijn we gelijk al goed begonnen met diverse complete hengsten. Met compleet bedoel ik de combinatie van een goed exterieur, interessante pedigree en getoonde aanleg als springpaard bij het vrij springen”, stelt Cor Loeffen. “De zonen uit de eerste jaargang van Quabri de L’Isle maakten een goede indruk en zij komen ook uit interessante moederlijnen. Ook zijn we blij dat we een stel fijne Tangelo’s hebben kunnen meenemen naar de volgende selectieronde. Hengsten als Tangelo en Thunder hebben al bewezen paarden voor het hoogste niveau te leveren.”

Complete paarden
Daarmee is de eerste dag goed verlopen. “Toch hebben we op het straatje wel regelmatig een bemerking moeten maken op de voorstand. Over het algemeen lieten de hengsten zich goed beoordelen, een enkele keer was een hengst wat afgeleid of gehaast maar wanneer ze qua exterieur en pedigree goed genoeg zijn geven we zulke hengsten graag een kans in de volgende ronde. Het gaat zeker niet alleen om het vrij springen, al willen we daarbij wel natuurlijke aanleg zien. Ik denk dat we een stel fijne hengsten hebben kunnen selecteren vandaag en we kijken uit naar morgen!”, aldus Loeffen.

Speciaal voor de eerste bezichtiging hebben wij een overzichtspagina gemaakt. Hier vindt u de groepenindeling, uitslagen, foto’s, de livestream en meer! Mis niets van de eerste bezichtiging via de gratis livestream.

Bekijk hier de uitslagen van vandaag.

JS voor KWPN

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners