Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Komend dekseizoen heeft hengstenhouderij De Wiemselbach in Oud Ootmarsum een nieuwe aanwinst beschikbaar voor de fokkerij. De onlangs met 81,5 punten bij het KWPN ingeschreven Lord of Farming HS (v.Balou du Rouet) zal het interessante hengstenbestand op het bedrijf van familie Horn komen versterken.

Afgelopen augustus sprong Lord of Farming HS (Balou du Rouet x Clinton) zich onder de naam Ladykiller in de kijker tijdens de Blom Cup voor vierjarigen. Onder Zoï Snels won de imponerende hengst van Jan Schuttert de halve finale en eindigde hij in de finale als beste hengst op de vierde plek.

Spring- en rijkwaliteiten
Daar verdiende het fokproduct van Gebroeders Bosch uit Luttenberg bovendien een uitnodiging om aan het verkorte verrichtingsonderzoek van het KWPN deel te nemen. “Tijdens de Blom Cup gaf Lord of Farming HS al blijk van zijn grote kwaliteiten. Behalve veel springaanleg heeft hij ook een aansprekend model, een goede manier van bewegen en komt hij uit een bewezen sportstam, waaruit al meerdere internationale springpaarden gefokt zijn”, vertelt Daan Horn, die verheugd is Lord of Farming HS aan te kunnen bieden aan de fokkers komend jaar.

Goed gezelschap
In het verrichtingsonderzoek scoorde Lord of Farming HS niet alleen goed voor de springonderdelen maar viel hij ook op met zijn uitstekende instelling en rijdbaarheid. “Dat zijn eigenschappen die ongelooflijk waardevol zijn. De hengst is heel werklustig, toont veel aanleg en springt met veel vermogen. Voor zowel de sport als fokkerij zijn daarmee de verwachtingen hooggespannen”, aldus Daan Horn. De hengst van Jan Schuttert zal stalgenoot worden van een serie andere veelbelovende jonge hengsten bij De Wiemselbach, zoals Kensington (v.Cornet Obolensky), Can’t Touch This (v.Casall), Justice HL (v.Harley VDL), Innovation (v.Van Gogh) en Donthargos (v.Don Diarado). 

Bron: Persbericht De Wiemselbach

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners