Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vai Bruntink vormt niet langer een combinatie met Cum Laude (Apache uit Pacharel T pref pres van Weltmeyer, fokker J.A.M. Schel uit Linden). De tienjarige KWPN-hengst gaat zijn carrière voorzetten onder jeugdamazone Maura Knipscheer (14).

Cum Laude bouwde een indrukwekkende erelijst op. Zo won de hengst in 2016 de voorselectie van de Pavo Cup in Middenbeemster en later dat jaar deed hij mee in de top vijf van de finale. Ook in de reguliere sport was de Apache-zoon succesvol: hij stond vooraan bij zijn debuut in het Z2 en ook bij zijn debuut in het ZZ-Licht.

Ook in Subtop vooraan
Die zegereeks ging door in de Subtop. Onder Vai Bruntink won de hengst zijn debuut in het ZZ-Zwaar en datzelfde kunstje flikten ze in de Prix St. Georges. Ook bij de nationale Roelofsen Horse Trucks Subtop dressuurcompetitie vorig jaar in Zwolle was het duo een maatje te groot voor de concurrentie.

Internationale successen
Internationaal kwam de combinatie twee keer aan de start. In Ermelo, in 2018, wonnen ze de Prix St. Georges met 71,618% en de kür was goed voor 68,250% en de zesde plek. Het jaar daarop volgde in Exloo het tweede internationale optreden. Daar scoorden ze 70,088% in de Prix St. Georges (3e), 68,618% in de Intermédiaire I (4e) en 72,975% in de kür (2e).

Paradepaardje
Bruntink gaat de hengst, die ze van jongs af aan onder het zadel had, missen. “Een lege box in onze hengstenstal en het voelt toch wel heel vreemd om na vele jaren een van onze echte paradepaardjes te zien vertrekken. We hebben enorm van hem genoten en gunnen hem de allerbeste plek. We denken dat hij die gevonden heeft bij de talentvolle jeugdamazone Maura Knipscheer”, aldus Bruntink.

EK-medailles Knipscheer
Maura Knipscheer deed de afgelopen twee jaar internationale ervaring op met Amaretto (Krack C uit Nikita keur sport-dres van Jazz, fokker H.W.M. Jansen en J. van Grunsven) bij de Children. Hoogtepunt in hun carrière was het EK van afgelopen zomer in Hongarije. Daar maakten ze deel uit van het zilveren team en individueel wonnen ze brons. Vanwege Knipscheers veertienjarige leeftijd is aan haar tijdperk bij de Children nu een eind gekomen.

Bron: Horses / Bewerkt door het KWPN

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners