Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de nakeuring voor Gelderse hengsten werden zowel een 2,5-jarige als een zesjarige hengst doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Daarmee komt het totale aantal Gelderse hengsten voor de tweede bezichtiging op vier.

Tijdens de reguliere eerste bezichtiging werden al twee zonen van Imposant EM en Elton doorverwezen. De hengstenkeuringscommissie Gelders paard heeft op de nakeuring nog een 2,5-jarige zoon van de hengst Edmundo uitgenodigd voor de tweede bezichtiging. Deze 1.69-metende palomino is een halfbroer van de goedgekeurde hengst Floris BS.

Onder het zadel
Er werd tevens een zesjarige hengst aangeboden, ook deze Recruut-zoon is doorverwezen. Deze hengst is eerst op de straat beoordeeld, maar heeft niet vrijgesprongen omdat hij zes jaar oud is. Vanwege zijn leeftijd heeft hij een parcours onder het zadel laten zien, de beelden van deze prestentatie worden momenteel gemonteerd en zullen binnenkort terug te zien zijn op KWPN.tv. “Deze hengst heeft in Nederland en Duitsland al in de sport gelopen”, licht Wim Versteeg toe. “Met name in de Duitse proeven voor jonge paarden heeft hij al succesvol gepresteerd. Ook in Ermelo liet hij zich heel goed zien onder het zadel. De hengstenkeuringscommissie heeft hem aangewezen voor de tweede bezichtiging, onder de voorwaarde dat hij voor die tijd nog tweemaal een parcours zal springen.” Ook tijdens de tweede bezichtiging zal deze hengst niet vrij bewegen, hij zal tijdens het rondstappen in de baan verschijnen voor zijn formele beoordeling en besluit.

De nakeuring voor de dressuurhengsten zal plaatsvinden op 17 december.

Speciaal voor de eerste bezichtiging hebben wij een overzichtspagina gemaakt. Hier vindt u de groepenindeling, uitslagen, foto’s, de livestream en meer.

Bekijk hier de volledige uitslagen

MvE voor KWPN

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners