Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen
De vijfjarige Atleet-zoon Kapitaal is verkocht aan Klaas Buist van Stal 83 in Nuis en zal de komende jaren in de sport worden uitgebracht en voor de fokkerij worden ingezet.

 


De hengst Kapitaal (Atleet uit É Linda keur IBOP-tuig v.Manno, fokker J. Tienkamp uit Peest) werd in 2018 goedgekeurd met goede cijfers, waaronder een 8,5 voor front en actie voorbeen. Afgelopen augustus liet hij tijdens de afstammelingenkeuring zijn aanvullende collectie veulens zien, waarna de hengstenkeuringscommissie adviseerde de hengst te handhaven voor de fokkerij.

 


Klaas Buist vertelt: “Van veulen af aan was ik al gek van hem, en hij komt natuurlijk uit een beste moederlijn. Voor de hengstenkeuring had ik al een aantal keren aan Piet (Reitsma, red.) gevraagd of hij te koop was, nu deed zich de kans voor en kon ik hem van Piet en Age Okkema kopen. Zijn veulens van dit jaar en afgelopen jaar vielen op met hun front en schakelvermogen. Ik hoop allereerst dat we weer los kunnen met de tuigpaardensport volgend jaar, en dat we dan de nationale competitie met hem kunnen rijden.”

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners