Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Meervoudig tuigpaardkampioene Wendelrose (Manno uit Korose keur pref van Renovo, fokker C. Mooiweer uit Doornspijk) van Jan Vink is overleden. Dat maakte Vink gisteren bekend. De topsportmerrie, die van haar pensioen genoot, blesseerde zich in de wei zodanig dat ze moest worden geëuthanaseerd.

In haar sportieve carrière werd Wendelrose in 2015 en 2016 onder meer uitgeroepen tot topsportmerrie. De afgelopen jaren diende zij de fokkerij bij Vink, die zeer geëmotioneerd is door het plotselinge afscheid. “Afgelopen weekend ging alles nog heel goed”, aldus Vink. “Ze stond nog als een koningin in de weide. Samen met drie vriendinnen mocht ze van haar pensioen genieten op een perceel van vijftien hectare. Vanmorgen werd ik gebeld dat ze zich daar geblesseerd heeft. Ik ben meteen naar België gereisd om afscheid te nemen.”

Nakomelingen
Wendelrose heeft een heel aantal nakomelingen, waarvan Stoeterij Blackhorse nog twee dochters van Hertog Jan in bezit heeft. Stoeterij Blackhorses heeft nog twee dochters van de hengst Hertog Jan van Wendelrose.

Artikel In de Strengen nummer 23-2015:
Wendelrose

Bron: Horses, bew. KWPN
Foto: Sandra Nieuwendijk

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners