Rijpaard














Tuigpaard





Gelders paard


Jong KWPN



Toepassen

- Advertorial - 

Sinds begin dit jaar is Knegt Quality Tractors Europe een van de Official Partners van het KWPN. De producent van compacte tractoren richt zich met name op de hippische markt waarbij eenvoudige bediening, gemakkelijk onderhoud en een betaalbare prijs centraal staan.

''Als je zelf paarden gaat houden, ontkom je er niet aan”, begint Kick Kotzias, mede-eigenaar van Knegt. “Dan heb je een tractor nodig voorallerhande werkzaamheden op stal. En zo is Knegt ontstaan. Knegt werd opgericht door mijn zwager, Jeroen van Eerd. Zijn vrouw en dochters reden paard, en toen deze aan huis kwamen te staan, was er een tractor nodig. Hij ging op zoek naar een compacte tractor, maar kwam er al gauw achter dat er niet veel keuze was. In die tijd, ik praat over zeventien jaar geleden, moest je dan op zoek naar óf een oud trekkertje uit Nederland, of je kon compacte tweedehands trekkertjes uit Azië krijgen, maar deze hadden dan al jaren gediend op de rijstvelden en waren eigenlijk al versleten voordat ze in Nederland aankwamen. Op zoek naar alternatieven kwamen we uit bij een fabriek die al een machine had die er redelijk op leek. Met wat sparren heen en weer kwamen ze samen uit op een tractor die compact was, sterk en betrouwbaar. Dat zijn de pijlers waarop ons bedrijf is gestoeld.

Gebouwd in Nederland
Op de thuisbasis in Veldhoven worden de tractoren gebouwd met onderdelen uit diverse landen. Kotzias: “Zo bouwen we een duurzame tractor die voldoet aan de eisen van de paardenhouder. Welke dit dan zijn? Om te beginnen moet  een tractor niet te groot zijn en een kleine draaicirkel  hebben, zodat je er gemakkelijk mee kan rijden en manoeuvreren. Maar, je wilt ook dat hij sterk genoeg is. Wij bouwen dus geen minitractors, alleen compacte tractors met een vermogen van 30 tot 50 pk. Zo zijn ze zwaar en sterk genoeg om een grote hooi- of strobaal op te pakken en te verplaatsen met de voorlader. Daarnaast moet hij makkelijk te bedienen zijn. Op onze tractors dus geen ingewikkelde elektronica en allerlei toeters en bellen. We streven naar eenvoud. Niet alleen vanwege het bedieningsgemak, maar ook omdat het onderhoud daardoor veel simpeler is. Ondanks dat we  redelijk wat dealers hebben in binnen- en buitenland,  snappen we best dat het heel onhandig is als je een tractor eerst moet opladen en dan twintig kilometer moet rijden om hem naar jouw dealer te brengen voor onderhoud. Omdat de techniek zo eenvoudig is, kan dat ook gewoon bij de garage om de hoek, en als je handig bent, kun je het zelfs zelf.”

Klein bedrijf
In Veldhoven bouwt Knegt ruim honderd tractors per jaar. Deze worden over de hele wereld verkocht. Kotzias: “We hebben dealers in de Benelux en Duitsland, maar ook bijvoorbeeld in Zwitserland, Zweden en Spanje. En onze tractors vind je overal, niet alleen in Europa, maar ook in Australië, Qatar, Saoedi-Arabië en zelfs in Suriname en Chili. Vaak gaat dat toch via mond-tot-mondreclame; ze zien onze tractoren rijden op concours of komen ermee in aanraking op een Europese stal.” Ondanks dat Knegt in de techniek zoveel mogelijk bij de basis wil blijven, zijn ze ook volop bezig met de toekomst. Zo zijn alle tractors goedgekeurd om op straat te rijden. “Vanaf 1 januari geldt er een kentekenplicht voor tractoren, alle Knegt tractoren voldoen aan de eisen en hebben de juiste documenten”, zegt Kotzias. “En recent hebben we onze eerste elektrische tractor op de markt gebracht. Deze is op basis van onze 30 pk-uitvoering en mag net zo veel tillen en is net zo sterk als de reguliere 30 pk-tractor, maar volledig elektrisch. Dus geen uitstoot, veel stiller en geen dieseldampen. Uiteraard is deze wat duurder dan de reguliere tractors, maar het is goed te weten dat de overheid hier allerlei tegemoetkomingen in heeft voor ondernemers. Zo proberen we zonder onze kernwaarden te verliezen toch mee te gaan in de tijd en altijd mee te denken met de paardeneigenaar. Dat is ook de reden waarom wij het KWPN graag ondersteunen als Official Partner. We werken allebei in dezelfde markt, zijn wereldwijd actief en gevestigde namen in de paardensport. Dat versterkt elkaar. Een Knegt tractor is echt ‘what you see is what you get’. Eenvoud, degelijkheid en betrouw- baarheid, met een redelijk prijskaartje. Daar staan wij voor en zijn we trots op.”

Op naar nummer vier                                                         
Topspringruiter Jur Vrieling vertrouwt al jaren op zijn Knegt tractors. “Ik had zo’n groot bakbeest, maar dat was helemaal niet handig. Op de hengstenkeuring kwam ik in gesprek bij Knegt en al snel stond de eerste bij mij op stal. De tractors zijn precies het goede formaat. Je doet er niet eindeloos over voordat je de bak hebt gesleept en ze zijn sterk genoeg om bijvoorbeeld de mestvaalt mee op te duwen. Meer hebben wij niet nodig. Ik heb ondertussen al mijn derde Knegt, maar ik zit eraan te denken om voor de vierde te gaan. Ik ben namelijk zeer geïnteresseerd in een elektrische. Die lijkt me echt ideaal, ook voor indoorconcoursen trouwens. Geen dieseldampen meer, dus veel prettiger voor de ruiters én de paarden.”

 

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners