Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Eind vorig jaar kocht Sophie Reef Genua TC (Charmeur x Jazz) maar lang heeft ze niet van het paard kunnen genieten. De KWPN-ruin, die eerder uiterst succesvol werd uitgebracht door Jeanine Nieuwenhuis, is afgelopen maandag onverwachts overleden. Genua werd negen jaar oud.

“Ik ben er kapot van”, aldus Sophie Reef die in Nederland woont maar voor Duitsland uitkomt in de sport. Ze bracht Genua twee keer internationaal uit bij de young riders: afgelopen februari in Lier en afgelopen juli in Hagen. Daarnaast kwam het duo aan de start op nationale wedstrijden Duitsland.

De door Jan Streppel uit Toulouse (de volle zus van Parzival van Adelinde Cornelissen) gefokte Genua werd vanaf zijn vierde gereden door Jeanine Nieuwenhuis. Ze waren succesvol bij de jonge paarden en in de Subtop tot en met de Grand Prix U25. Op het WK Jonge Dressuurpaarden in 2017 behaalden ze de zevende plaats in de finale voor zesjarigen, in 2018 was er zilver op de KNHS Indoorkampioenschappen. Het succes ging moeiteloos verder in de Lichte Tour. Zo was er in de nationale Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam in 2019 zowel de Prix St. Georges als in de kür een derde plek. Later dat noteerden ze bij het debuut in de Grand Prix U25 gelijk een B-kaderscore.

Bron: Horses.nl
Foto: Dirk Caremans

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners