Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-erkende Blue Hors Zack (Rousseau x Jazz) werd door Daniel Bachmann Andersen uiterst succesvol uitgebracht in de internationale Grand Prix. Daar kwam door het vertrek van de ruiter bij zijn werkgever Blue Hors een einde aan. Nu heeft de 16-jarige KWPN-hengst een nieuwe amazone. Dat is Nanna Skodborg Merrald.

Zack beleefde een succesvolle carrière onder Daniel Bachmann Andersen. Na successen in de Lichte Tour debuteerde het duo in het voorjaar van 2017 in de internationale Grand Prix. Zo wonnen ze onder andere in Darmstadt-Kranichstein zowel de Grand Prix als de kür en namen ze twee keer deel aan de Wereldbekerfinale. In de editie van 2018 in Parijs eindigde het duo als zevende, in 2019 was er in Gothenburg een vierde plek met 85,468% in de kür.

Ander hoogtepunt in hun carrière was de Wereldbekerkwalificatie van Den Bosch in 2019. Op zijn geboortegrond liep de door Bas Wilschut uit Bosschenhoofd gefokte hengst naar de overwinning in de kür en liet daarbij de Duitse top achter zich.

In 2018 namen Bachmann Andersen en Zack deel aan de WEG in Tryon en het jaar daarop aan het Europees kampioenschap in Rotterdam. Op beide kampioenschappen noteerde de combinatie in de landenwedstrijd het beste resultaat voor Denemarken.

Bron: Horses.nl
Foto: Dirk Caremans

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners